Čelsi okuplja staru ekipu: Petr Čeh direktor?

Autor:

U finalu Lige Evrope nije nemoguće da se desi da protiv Čelsija brani - sportski direktor Čelsija.

Čelsi okuplja staru ekipu: Petr Čeh direktor? Foto: Guliver/Getty images/Dean Mouhtaropoulos

Izgleda da Čelsi sprema "restart" u klubu sa legendama!

Nakon što su se u javnosti pojavile informacije da će Frank Lampard postati šef stručnog štaba "plavaca" po završetku sezone, i da će mu pomoćnik biti Džon Teri, iz Engleske stiže još jedna zanimljiva informacija koja govori o zaokretu u klupskoj politici.

"Skaj Sports" prenosi da je Čelsi sve dogovorio sa Petrom Čehom i da će njihov nekadašnji golman od naredne sezone imati ulogu sportskog direktora.

Zanimljivo je da je informacija objavljena samo nedjelju dana pred posljednji meč u karijeri Petra Čeha - kada će sa Arsenalom pokušati da osvoji Ligu Evrope, baš protiv svog nekadašnjeg (da li i budućeg?) kluba Čelsija.

Ne navodi se tačno koja bi zaduženja imao Čeh, i da li bi se kao svi sportski direktori u osnovnoj funkciji pitao za transfere, ali "plavci" čovjeka na toj poziciji nemaju od 2017.

Tada je klub napustio Majkl Emenalo, koji je prethodno doveo trenera Antonija Kontea i mnoge druge igrače u klub, tako da su ovlašćenja prešla na direktorku Marinu Granovskaju, produženu ruka Romana Abramoviča.

Petr Čeh dobro poznaje prilike na "Bridžu" pošto je za Čelsi branio od 2004. do 2015. godine kada ga je iz postave "istisnuo" Tibo Kurtoa, a nastupio je na skoro 500 mečeva za njih.

Čuvar mreže se oglasio povodom ovih informacija i nije ih u potpunosti demantovao kazavši da će "odluku o budućnosti doneti poslije poslednje utakmice" i da mu je "trenutno jedini fokus na osvajanju titule sa Arsenalom".

Iako je imao prednost u Ligi Evrope i nastupio je na 10 od 14 mečeva u tom takmičenju, bilo bi čudno da i u Bakuu stoji na golu?

Sve vijesti