"Demokrate napale sve u opoziciji"

Autor:

Demokratska Crna Gora napala je svu opoziciju, ocijenio je predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić, dodajući da ne pamti da je neko donio toliko podjela i progona.

0
A- A A+
Ranko Krivokapić ranko krivokapić Foto: MONDO/Gordana Bojanić

  Lider Demokrata Aleksa Bečić kazao je ranije da je, nakon predaje Kotora Demokratskoj partiji socijalista krivicom SDP-a, opoziciji potrebno pročišćavanje, i da njegova partija, zbog izigranog povjerenja, neće sarađivati ni sa novim liderom SDP-a.

Krivokapić je tokom posjete mauzoleju na Lovćenu, odgovarajući na optužbe Bečića, rekao da se može sa njim složiti u jednom – da im nikada nije bilo mjesto za istim stolom.

"Oni su obmanuli komesara EU, oni su priliku koju smo im obezbijedili da se sretnu sa poptredsjednikom Amerike i da formiramo građansku opoziciju, porušili“, kazao je Krivokapić, prenosi Televizija Vijesti,

Prema njegovim riječima, Demokrate su napale sve u opoziciji.

„I ja ne pamtim, a pamtim kompletni opozicioni život u višepartizmu, da je neko toliko donio podjela, i progona u opoziciji. Jednostavno kombinacija neznanja i loše namjere, gdje je osnovna poruka, tragična poruka - što gore u opoziciji, i što gore u državi, njima bolje“, istakao je Krivokapić.

To je, kako je naveo, politika destrukcije, a ne politika građenja i stvaranja.

Krivokapić je kazao da, bez obzira na sve što se dešava u opoziciji, vjeruje u uspjeh građanskih protesta koje je pokrenuo pokret Odupri se.

"Oni neće ugasnuti, jer nažalost, nepravda je sve veća, nemaština raste, raslojavanje je sve očiglednije. Vidjeli ste u Evropi izađe hiljadu ljudi u Beču, i padne čitava vlada. U Crnoj Gori koja je desetostruko manja, izađe desetine hiljada građana, kovertiraju se izbori, a zaboravili smo da je mnogo veće koverte jedan bivši poslanik DPS objavio, samo u Budvi nekolika miliona“, naveo je Krivokapiić.

On je kazao da se nepravda ne može trpjeti, i daa vjeruje u volju građana Crne Gore za slobodom.

„A time i u proteste, i ukupnu priliku, da kroz vladu građanskog jeidnstva, obezbijedimo normalne, neću reći poštene i fer izbore", rekao je Krivokapić.

On, zbog svega što se dešavalo u Kotoru, odlazi s čela SDP-a na narednom Kongresu, a kaže da još nijesu odlučili ko će biti kandidat za novog lidera.

Dodao je da će kolektivnom odlukom doći do jednog kandidata.

Krivokapić je, povodom Dana nezavisnosti, tradicionalno posjetio mauzolej na Lovćenu i ponovio da je prije 13 godina vraćena država, ali još nije sloboda svim građanima.

"Nezavisnost smo izborili da bi Crna Gora bila jedna, a ne da bi jedna partija vladala. Da bi socijalna država bila jedna, a ne da bi tajkuni njome vladali. Koliko se okupimo oko slobode i pravde, toliko će Crna Gora biti slobodna, sigurna i prosperitetna, u suprotnom, ići će u nezivjesnost. Ovo je sve više imanje, a sve manje država", zaključio je Krivokapić.

Sve vijesti