Skandal u Španiji: Vibratori za najbolje takmičarke!

Autor:

Na skvoš turniru u Ovijedu takmičarke koje su zauzele prva dva mesta dobile po vibrator, masažer i vosak za depilaciju. "To je seksizam", izjavila Maribel Tojs, portparol Saveza.

Skandal u Španiji: Vibratori za najbolje takmičarke! Foto: Dulat/Getty Images/Guliver

Za sportsku pobedu – vibrator!

Upravo ova seksualna pomagala bila su određena kao nagrade za najbolje igračice skvoša na turniru u Ovijedu. Svi, osim naravno organizatora, bili su zatečeni i prilično iznenađeni.

Naime, Elizabeta Sado Gariga bila je zgranuta kada je za prvo mesto dobila plaketu i paket u kojem su bili vibrator, masažer i vosak za depilaciju. Potpuno isto je prošla i drugoplasirana Olaja Fernandez Lense, s tim što je na njenoj plaketi pisalo "za osvojeno drugo mesto".

Takmičarkama kojima su pripala treća i četvrta pozicija takođe su dobile nagrade, ali ne i šokantan paket kao prve dve.

Naravno da su dobitnice bile neprijatno iznenađenje, a vrlo brzo usledila je žalba Skvoš savezu Španije. One su SK Ovijedo, organizatora turnira, optužile zbog diskriminacije i seksizma.

Ovijedo je izdao saopštenje u kojem su izrazili tugu time što su takmičarke zgrožene nagradama, a takođe je klub odlučio da zbog skandala ove godine više ne organizuje turnire. Ipak, Skvoš klub Ovijedno nije propustio priliku da istakne kako "trofeji" nisu seksistički i da su samo hteli da nagrade najbolje.

Španski skvoš savez pokrenuo je istragu.

"Ovo je seksizam. Nismo znali da će takmičarke ovo dobiti za nagradu. Nema smisla da se klub izvinjava, a onda smatraju da njihove nagrade nisu seksističke", rekla je potparolka Saveza Maribel Tojs.

Izvor: MONDO


Sve vijesti