Dan nezavisnosti obilježen u bazi Marmal u Avganistanu

Autor:

Ministar odbrane Predrag Bošković danas je u bazi Marmal u Avganistanu organizovao skroman prijem povodom 21. maja, Dana nezavisnosti Crne Gore.

0
A- A A+
mornarica, Predrag Bošković Foto: Ministarstvo odbrane

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, pripadnicima Desetog kontingenta u misiji Odlučna podrška /Resolute Support/ iskazao duboko poštovanje zbog hrabrosti i profesionalne odvažnosti.

Bošković im je čestitao 21. maj, jedan od najznačajnijih datuma u novijoj istoriji Crne Gore, podsjećajući ih da će njihove vojničke dužnosti trajati i onda kada više ne budu nosili uniformu Vojske Crne Gore (VCG).

On je naglasio da su sve ocjene koje je čuo od njihovih nadređenih tokom svog boravka u bazi Marmal bile izuzetne, zahvaljujući im se na svemu onome što su uradili za protekla tri mjeseca za dobrobit stanovnika Avganistana, kao i za očuvanje mira i stabilnosti te prelijepe zemlje.

“Nadam se da će tako proteći i preostala tri mjeseca vašeg boravka ovdje, u misiji Resolute Support, kako bi vaše sposobnosti bile nadograđene i kako bi ta iskustva mogli da ih iskoristite u kasarnama Vojske Crne Gore”, zaključio je Bošković.

Pored pripadnika Desetog kontingenta, prijemu su prisustvovali predstavnici međunarodnih snaga u misiji Resolute Support.

Bošković je ranije danas uručio medalje pripadnicima Desetog kontingenta VCG za uspješan angažman u misiji.

„On je tom prilikom poručio našim vojnicima da medalje koji su dobili oni i svi njihovi prethodnici služe za ponos cijeloj državi Crnoj Gori, i da su najbolji dokaz na koji način se naši vojnici odnose prema zadacima u međunarodnom okruženju i prema unifomi koju nose“, kaže se u saopštenju.

Bošković je istakao da se nijednog momenta nije dvoumio da li da Dan nezavisnosti provede sa crnogorskim vojnicima u Avganistanu.

“To je izraz našeg poštovanja prema onome što radite u ovoj misiji”, zaključio je ministar.

Bošković je danas u bazi Marmal prisustvovao i obilježavanju Dana Oružanih snaga Mađarske.

Sve vijesti