Marej se vraća... i to na Vimbldonu

Autor:

Škot najavio da je moguće da se pojavi na grend slemu u Londonu, ali samo u igri parova

Marej se vraća... i to na Vimbldonu Foto: Guliver/Getty images/Julian Finney

Ser Endi Marej je van terena još od Australijan Opena i pitanje je kada će se vratiti profesionalnom tenisu.

On je poslije nastupa na grend slemu u Melburnu ugradio vještački kuk i nakon oporavka nedavno se vratio treninzima. I dalje na terenu provodi malo vremena, radi po strogom režimu i nada se da će uspjeti da oživi svoju tenisku karijeru.

Prije odlaska na operaciju kuka poručio je da bi volio da opet zaigra na Vimbldonu. Kako trenutno stvari stoje, postoji mogućnost da se to i desi ove sezone, ali samo u igri parova.

"Male su šanse da zaigram u singlu tokom sezone trave, ali postoji mogućnost da nastupim u dublu na Vimbldonu. Nemam dovoljno vremena da se spremim za pojedinačnu konkurenciju, jer sam tek nedavno prohodao", iskreno je rekao Marej u razgovoru za "Tajms".

Ono što svakako raduje je to što je priznao da više ne osjeća bol sa kojim je živeo posljednjih godina.

Zbog toga vrijedno radi u pokušaju da se vrati na tenisku scenu u dogledno vrijeme i tako i definitivno demantuje priče o tome da bi mogao da okonča karijeru ove sezone.

"Jako je bitno da više ne osjećam bol. Ostaje mi da vidim kako će se kukovi ponašati, najprije u igri parova. Gledao sam Boba Brajana kako igra u dublu i vidio da to dobro funkcioniše. Siguran sam da bih mogao da uradim istu stvar i onda vidim da li ću i kada moći da nastupam i u singlu", rekao je Marej.

Britanac, koji je bio i prvi igrač svijeta, prethodnih dana trenirao je u Ol Ingland klubu u Londonu i sparingovao sa Estonkom Anet Kontavajt, 17. igračicom sa WTA liste, zemljakom Edom Evansom, a juče je odradio i lakši trening sa Nikom Kirjosom.

Tagovi:
Sve vijesti