Budućnost izaziva Mornar za titulu

Autor:

“Plavi” u prvoj utakmici finala plej - ofa košarkaške Superlige dočekuju (20.30) “mornare” u “Morači”, finale se igra na tri dobijene utakmice

0
A- A A+
Budućnost-Mornar Foto: Mondo

  Jedanaest godina zaredom Budućnost Voli je u finale plej - ofa košarkaškog prvenstva Crne Gore ulazila kao šampion, ali dinastija je pala prošle godine.

Mornar je prigrabio pehar prvaka!

Sada, na početku finalne serije koja se igra na tri dobijene utakmice, “plavi” su u ulozi izazivača, a “mornari” u koži tima koji brani šampionski lovor. Sve kreće večeras iz Morače (20.30), a biće to šesti okršaj Podgoričana i Barana u sezoni - Budućnost ima četiri pobjede, a Mornar jednu.

Nakon što je regionalnu krunu predala Crvenoj zvezdi, Budućnost želi da vrati primat u Crnoj Gori, a klupu je povjerila mladom i ambicioznom treneru Petru Mijoviću.

Prvi put Budućnost ne brani titulu u Crnoj Gori, već ide u njeno osvajanje - što će mojim momcima biti dodatni motiv da budu na nivou svojih najboljih partija iz sezone”, poručio je Mijović pred prvi finalni duel.

Budućnost je u regularnom dijelu Superlige igrala najbolju košarku uprkos tome što je imala dva poraza.

Izuzetno cijenim Mornar, koji je prevashodno napadačka ekipa i naša odbrana mora biti na najvišem mogućem nivou, ne bismo li limitirali njihove ideje i umanjili individualni kvalitet vodećih igrača. Naravno, ubijeđen sam da će momci koje treniram ovu seriju iznijeti na pravi način i opravdati ulogu favorita u ovom finalu”, jasan je Mijović.

A aktuelni šampion u glavni grad Crne Gore dolazi desetkovan. Mihailo Pavićević će finalnu seriju početi bez povrijeđenih Nemanje Vranješa i Marka Mijovića, pod znakom pitanja je Ivan Jelenić, dok su još dva - tri igrača rovita.

Sa skraćenom rotacijom u finale idemo na Gordića, Džeksona, Bela, braću Šehović. Biće nam vrlo, vrlo teško i trebaće nam mnogo sreće da sačuvamo titulu prvaka Crne Gore. Uz sve to u finale ulazimo bez treninga”, poručio je Pavićević.

Mornar je ove sezone daleko od prošlogodišnje forme, ali je u ligaškom dijelu pobijedio Budućnost upravo u Podgorici. Zato, nadamo se da će finalna serija biti zanimljiva…

RASPORED FINALA

1. meč, večeras

20.30h Budućnost - Mornar

2. meč, četvrtak

Mornar - Budućnost

3. meč, subota

Budućnost - Mornar

4. meč, 27. maj*

Mornar - Budućnost

5. meč, 29. maj*

Budućnost - Mornar

* ukoliko bude potrebno

Sve vijesti