Aprcović kandidat za predsjednika opštine Kotor

Autor:

Predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Željko Aprcović biće kandidat te partije za predsjednika opštine Kotor.

0
A- A A+
Boka Kotorska, Kotor, pogled, more Foto: Mondo/Danilo Jauković

  Tu odluku je sinoć donio kotorski odbor DPS-a, a potvrdio izvršni odbor partije.

“Aprcović je prošao između više kandidata i prema ocjenama većine članova kotorskog odbora DPS-a najzaslužniji je za prekompoziciju unutar lokalnog parlamenta po kome nova većina predvođena DPS-om može da preuzme vlast”, rekao je Pobjedi izvor iz DPS-a.

Aprcović, po zanimanju advokat, je poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore i član glavnog odbora te partije.

Po Statutu DPS, opštinski odbor DPS-a utvrđuje kandidata za predsjednika opštine uz prethodnu saglasnost Predsjedništva.

Aprcović je ranije za Pobjedu kazao da je Skupština opštine Kotor jedina u Crnoj Gori koja nema usvojen budžet, jer koalicioni partneri nijesu mogli da dogovore zasijedanje lokalnog parlamenta, što je dovelo do blokade života u gradu i u svim službama koje shodno zakonu obavljaju poslove od javnog interesa.

On je, komentarišući novu krizu u opoziciji zbog smjene Vladimira Jokića, kazao da „zbog različitosti ideja i uglova političkog gledanja, oni ni sami nemaju povjerenja u ono što rade“.

Tagovi:
Sve vijesti