Zaposleni u Bolnici Meljine od četvrtka opet u štrajku

Autor:

Račun Opšte bolnice Meljine danas je deblokiran, a Fond zdravstva je uplatio sredstva po osnovu ispostavljenih računa bolnice, za pružene zdravstvene usluge.

0
A- A A+

bolnica, krevet, bolnički krevet, bolnička soba, Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Zbog nerješenog statusa, otežanog rada i ponovljenog kašnjenja plata, sindikat Bolnice Meljine od 23. maja organizovaće svakodnevne obustave rada od 11 do 12 sati, prenose Vijesti.

Dok budu trajali protesti u Bolnici će biti, kako je to po zakonu, sa pacijentima minimalan broj osoblja zbog hitnih slučajeva.

Kako navode Vijesti, račun Opšte bolnice Meljine danas je deblokiran, a Fond zdravstva je uplatio sredstva po osnovu ispostavljenih računa bolnice, za pružene zdravstvene usluge.

Zbog praznika zaposleni će dvije zaostale plate dobiti u četvrtak.

Predsjednica Sindikata Slavica Drobnjak kaže da ovoga puta neće prestati sa protestima dok se ne riješi status i bolnica vrati u sistem javnog zdravstva, jer uplata zaostalih zarada to ne rješava.

Zaposleni su sa istim zahtjevom štrajkovali i prije osam mjeseci.

U toku je potpisivanje građanska peticije kojom se traži da se zakaže vanredna sjednica SO Herceg Novi i podrži zahtjev da se Bolnica uvrsti u sistem javnog zdravstva Crne Gore, saopštavaju Vijesti.

Sve vijesti