Toti preuzima stvar u Romi: Slede rezovi...

Autor:

Klub će mu dati funkciju i odgovornost, kao i zahtev da potpuno bude posvećen poslu.

0
A- A A+
Frančesko Toti, Toti, Francesko Toti, Totti, Toti Foto: Guliver/Getty images/Paolo Rattini

Roma privodi sezonu koju neće pamtiti po dobru, jer je uoči poslednjeg kola šesta na tabeli, sa samo teoretskim šansama da ostvari osnovni cilj i da se vrati u Ligu šampiona.

To je jedan od važnijih razloga zašto na stadionu "Olimpiko" spremaju dubok rez, koji će poveriti najvećoj klupskoj legendi.

Prema pisanju lista "Korijere delo Sport", klub će ponuditi Frančesku Totiju ulogu tehničkog direktora i mogućnost da ima veliki uticaj najvažnije odluke.

Isti izvor otkrio je da će Toti imati veliku odgovornost i da će se pitati oko igračkog kadra i pojačanja, a od njega će biti zahtevano da umanji marketinške aktivnosti širom sveta i da se potpuno posveti klubu.

Takav potez čelnika Rome dolazi nakon što su kritikovani od navijača zbog odlaska Danijelea De Rosija, odnosno zato što mu nije ponuđen novi ugovor. Stoga, na neki način može se posmatrati i kao odgovor na veliko nezadovoljstvo pristalica...

"Princ Rima" je do sada bio angažovan u klubu kao pomoćnik sportskog direktora, do skoro Ramona Monćija, koji se u međuvremenu vratio u Sevilju.

Ako prihvati novo mesto, najbolji strelac i fudbaler sa najviše nastupa u istoriji Rome napraviće nekoliko rezova. U ovom trenutku, to se čini i neizbežno za povratak "vučice" u vrh italijanskog fudbala. 

Tagovi:
Sve vijesti