Brajović: Posvećenije raditi na društvenom konsenzusu

Autor:

Crna Gora treba još posvećenije da radi na društvenom konsenzusu u vezi sa strateškim razvojnim pravcima države, poručio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović u čestitki povodom Dana nezavisnosti.

0
A- A A+
Ivan Brajović Foto: MONDO/Gordana Bojanić

  "Svaki novi 21. maj, svaka godina u kojoj od 2006. obiježavamo život u ponovo nezavisnoj, našoj državi Crnoj Gori, dodatno nam potvrđuje veličanstvenost građanskog dostignuća koje slavimo 13. put", kazao je Brajović.

On je ocijenio da je 21. maj jedan od datuma koji protokom vremena postaje sve važniji.

Prema njegovim riječima, za samo nešto više od decenije, Crna Gora je formirala institucije i uspostavila sve složene mehanizme za funkcionisanje države.

"Za to kratko vrijeme postali smo ne samo međunarodno prepoznatljiva, već i širom svijeta uvažena zemlja. Postali smo jedna od 29. NATO članica, a u regionu dobar susjed i država bez premca po uspješnosti u evropskim integracijama", kazao je Brajović.

Crna Gora, kao demokratska država, kaže on, njeguje pluralizam političkih i svih drugih ideja koje čine moderno građansko društvo.

"Treba još posvećenije da radimo na postizanju društvenog konsenzusa u vezi sa strateškim razvojnim pravcima države", rekao je Brajović.

On je čestitao Dan nezavisnosti Crne Gore, navodeći da je uvjeren da će se svaki naredni 21. maj obilježavati u sve uspješnijoj i bogatijoj Crnoj Gori.

Tagovi:
Sve vijesti