Sve ih zeznula - reagovalo ministarstvo kulture! VIDEO

Autor:

Da li ste vidjeli šta su nosili Madonini igrači?

Sve ih zeznula - reagovalo ministarstvo kulture! VIDEO Foto: Guliver/Getty Images/Michael Campanella 16. 8. 1958. Madona

Kraljica popa Madona nastupila je u finalu Pjesme Evrovizije i izvela performans od milion dolara koji je oduševio, razočarao i razbijesnio!

Na stranu problemi s ozvučenjem, falširanjem i igrači u sumanutim maskama... ukoliko mislite da je islandski bend Hatari jedini mahao palestinskim zastavama u Izraelu, onda niste dobro gledali u Madonine plesače i plesačice.

Na samom kraju nastupa, dok je Madona stajala na vrhu stepenica, ka njoj su se penjali zagrljeni igrači - posljednji par je na leđima imao prišivene zastave Izraela i Palestine.

Pogledajte nastup:

Izvor: YouTube/DANNY-CICCONE

Ovaj muzički poziv na pomirenje "nije sjeo" izraelskom ministru kulture, baš kao ni Hatari organizatorima festivala.

Izraelski ministar Miri Regev je u zvaničnom saopštenju Madonin nastup nazvao "greškom".

"Politika i kulturni događaji ne mogu da se miješaju", rekao je on i uputio kritike Javnom servisu što je emitovao zastave, ne objasnivši kako su to mogli da spriječe tokom živog prenosa.

Organizatori Pjesme Evrovizije su izjavili da nisu znali da će Madonini igrači nositi obilježja Izraela i Palestine, "jer igrači nisu imali prišivene zastave na generalnoj probi".

Sve vijesti