Krvavi Egipat: Napad na turiste kod piramida! (VIDEO)

Autor:

U snažnoj eksploziji pogođen je danas turistički autobus u blizini novog Velikog egipatskog muzeja koji se gradi na području piramida u Gizi. Ranjeno je najmanje 17 osoba.

0
A- A A+
egipat, piramide Foto: MONDO, Jelena Stokić


Prema informacijama lista  "Nešenel" iz egipatskih službi bezbjednosti, najvjerovatnije je detonirana improvizovana eksplozivna naprava.

"Skaj njuz Arabija" javio je da je eksploziv detoniran dok je autobus prolazio pored muzeja u Gizi, na obodu egipatske prijestonice Kaira.

Na fotografijama sa mjesta eksplozije vidi se kako ambulantne službe pomažu povrijeđenima, oštećeni autobus i turisti koji se drže za glave dok izlaze iz vozila na kojem su popucala stakla.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.

UZNEMIRUJUČI SNIMCI:

Izvor: Youtube/The AIO Entertainment

Izvor: Youtube/INTERVIEW

Rojters takođe navodi da nema podataka o tome da je neko poginuo, a izvor iz egipatskih bezbjednosnih službi kazao je da je među povrijeđenima sedam državljana Južne Afrike.

Jedan od očevidaca, Mohamed el-Manduh koji je je bio u vozilu u blizini, kazao je Rojtersu da se začula "veoma glasna eksplozija".

Osim autobusa u eksploziji je oštećeno i jedno privatno vozilo.

U trenutku eksplozije u autobusu je bilo 25 osoba, a u privatnom vozilu četiri.

Ovo je drugi napad na strane turiste u blizini čuvenih piramida za manje od šest mjeseci.

Napad je uslijedio u vrijeme kada za Egipat važna turistička industrija pokazuje znake oporavka poslije više godina stagnacije zbog političkih previranja i nasilja posle pobune 2011. godine kojom je srušen dugogodišnji predsjednik Hosni Mubarak.

Egipat se na Sinajskom poluostrvu godinama bori protiv islamskih ekstremista čija se pobuna povremeno preliva i na ostatak zemlje, gdje su na meti džihadista hrišćani ili turisti.

Krvave piramide: Troje turista raznijeto u Egiptu

Povrijeđeni turisti u Egiptu

Tagovi:
Sve vijesti