Nikšićani uhapšeni zbog krijumčarenja ljudi

Autor:

Tri osobe uhapšene zbog KD nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

0
A- A A+
najnovija, hapšenje, hapšenja Foto: MONDO/Mario Milojević - ilustracija

  Policija u Ulcinju je uhapsila tri osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi a na štetu deset stranih državljana.

"Naime, službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj su na putnom pravcu Stegvaš – Ostros zaustavili i kontrolisali dva vozilo, jedno marke „Renault” kojim je upravljao F.M. (26) iz Nikšića kojom prilikom je zatečeno devet stranih državljana i drugo vozilo takođe marke „Renault” kojim je upravljao M.V. (22) iz Nikšića a sa njim je zatečen jedan stani državljanin. Od ukupno zatečenih deset stranih državljana bilo je dvoje djece i nijedno lice nije posjedovalo lična dokumenta", saopšteno je iz Uprave policije.

Policija sumnja da su F.M. i M.V, po prethodnom dogovoru sa V.S. (30) iz Nikšića, iznajmili vozila od rent a car agencije kako bi preuzeli strane državljene i za novčanu naknadu od po 100 eura ih prevezli od Ulcinja do Nikšića.

"Daljom obradom policijski službenici su došli do sumnje da je prethodno V.S. ostvario kontakt sa jednim licem iz Republike Albanije i sa njim dogovorio da uz novčanu naknadu od 1.200 eura organizuje prevoz stranih državljana do Nikšića. V.S. je, sumnja se, kasnije angažovao F.M. i M.V, obezbijedio im vozila i dao kompletne instrukcije o mjestu preuzimanja stranih državljana", saopšteno je iz policije.

Prilikom preuzimanja stranih državljana, M.V. je, sumnja se, preuzeo novac od lica iz Republike Albanije sa kojim se dogovorio da strane državljane preveze do Nikšića, nakon čega se udaljio sa lica mjesta, dok su F.M. i M.V. preuzeli strane državljane i krenuli ka Virpazaru sa namjerom da ih prevezu do Nikšiča ali su u tome spriječeni od strane granične policijske patrole koja ih je zaustavila u mjestu Stegvaš.

V.S. je uhapšen u Nikšiću.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državom tužilaštvu u Ulcinju koji je naložio da se sve triosobe uhapse i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Nakon saslušanja taj tužilac je za V.S, F.M. i M.V. donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu", saopšteno je iz policije.

Tagovi:
Sve vijesti