Amfilohije: I Vučić kreator državnog udara

Autor:

Amfilohije optužio je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je učestvovao u kreiranju državnog udara

0
A- A A+
Amfilohije Foto: MONDO/Anto Baković

  Poglavar Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), Amfilohije optužio je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je učestvovao u kreiranju državnog udara sa crnogorskim predsjednikom, Milom Đukanovićem, potvrđeno je Vijestima iz više izvora iz crkvenih i političkih krugova.

Oni su potvrdili da Amfilohiije smatra da je Vučić zaslužan i što su lideri Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić i Milan Knežević, osuđeni na po pet godina zatvora.

Amfilohije i Đilas ruše Vučića?

Amfilohije i Vučić su oštro polemisali tokom Sabora Srpske pravoslavne crkve (SPC), a sagovornici Vijesti tvrde da je poglavar MCP ponovo optužio predsjednika Srbije da je izdao Kosovo i da radi protiv interesa Srbije.

Vučić je, kako tvrdi izvor Vijesti, zamjerio Amfilohiju zbog lošeg odnosa sa Đukanovićem.

Iz MCP zvanično nijesu htjeli da odgovore na pitanja, a odgovor nije dao ni predsjednik Srbije.

Vučić je u manastir Žiča otišao kako bi učestvovao u radu Svetog arhijerejskog sabora SPC, ali mu je to onemogućeno zbog činjenice da su takav predlog prihvatili samo patrijarh Irinej i vladike iz Bosne i Hercegovine. Zbog toga se sa vladikama sastao u crkvenom salonu, gdje je najviše polemisao sa poglavorom MCP.

Fotografija Andrije Mandića, Vučića i Dodika

Sukob Amfilohija i Vučića počeo je prije više od godinu, kada je poglavar MCP rekao da se sprema izdaja Kosova i indirektno optužio predsjednika Srbije za to.

Vučić je navodno rekao da zna da u vrhu SPC ima onih koji ga smatraju izdajnikom, koji su ga već sahranili i opojali.

“Ali nemaju hrabrosti da skinu mantiju i osnuju političku stranku, pa da na izborima provjere koliko podršku imaju u narodu”, rekao je Vučić.

PRESUDA: Mandiću i Kneževiću PET godina zatvora!

Tagovi:
Sve vijesti