Radulović spreman da snosi posljedice

Autor:

Ministar održvog razvoja i turizma, Pavle Radulović, saopštio je da je spreman da snosi posljedice odluke da ovoga ljeta na budvanskom šetalištu, ipak, ostanu objekti otvorenih diskoteka i privremeni lokali brze hrane i trgovačkih radnji

0
A- A A+
Pavle Radulović Foto: MONDO/Printscreen - Vlada Crne Gore Pavle Radulović

  „Spreman sam, da se tako kolokvijalno izrazim, da primim metak za takvu odluku i tu sam pred građanima“, rekao je Radulović obrazlažući za Vijesti odluku da ovoga ljeta na budvanskom šetalištu ostanu privremeni objekti.

Na prostoru ispod gradske Pošte u Budvi je šest otvorenih diskoteka i sedam privremenih objekata brze hrane i radnji.

Radulović je porukom da građanima polaže račune i da će za svoju odluku “primiti metak”, odgovorio na brojne optužbe koje su stizale na račun Ministarstva i Morskog dobra, da su takvom odlukom u Budvi zadržali vašarište na strani šetališta kojim gazduju, jer je Opština na svojoj strani šetališta uklonila sve privremene objekte.

Urbanističko-građevinska inspekcija u četvrtak je u zoni kojom gazduje Morsko dobro na budvanskom šetalištu porušila četiri privremena objekta, koji se nijesu našli u takozvanoj „crvenoj zoni“.

Ministarstvo je, kako je potvrdio Radulović, donijelo izmjene i dopune Programa privremnih objekata za period od ove do 2023, u kojem je jasno naznačena „crvena zona“ u kojoj se našlo 13 privremenih objekata koji ostaju još ovoga ljeta, do 1. oktobra, kada ih vlasnici moraju o svome trošku sami ukloniti.

Dozvolu da ostanu dobile su diskoteke Paris, Trocadero, Miami, Ambinete, Rraffaelo i Maltez. Ugostitelji i vlasnici lokala puna dva mjeseca su štrajkovali, te svojim tijelima branili od inspekcije da im poruše lokale.

Oni su imali podršku Morskog dobra, koje je čak zagovarlo ideju

Sve vijesti