Novakov ponoćni preokret u Rimu!

Autor:

Đoković i Del Potro igrali sjajan meč, do duboko u noć. "Broj jedan" trijumfovao posle dvije meč lopte za Argentinca.

Novakov ponoćni preokret u Rimu! Foto: Tanjug/AP/Alessandra Tarantino

Već je počeo novi dan, subota, kada je Novak Đoković bio pribijen uz zid i suočen sa eliminacijom sa turnira u glavnom gradu Italije.

Huan Martin Del Potro osvojio je prvi set, izborio taj-brejk u drugom i imao dvije meč lopte. Sve to 15 minuta posle ponoći.

Ipak, kada je imao Novaka na konopcima, Argentinac nije iskoristio prvu šansu, pa ni drugu, a protiv najboljeg tenisera svijeta to je uvijek preveliki luksuz. Pogodio je Đoković potom servis, izborio set loptu i iskoristio je!

Taj trenutak bio je uvod u potpuni preokret i jedan od značajnijih trijumfa "Broja jedan" u ovoj godini! Uspjehom protiv starog rivala ušao je u polufinale, u kojem će igrati protiv Del Potrovog zemljaka, Dijega Švarcmana.

Novak Đoković - Huan Martin Del Potro 4:6, 7:6, 6:4!

Novak Đoković, Novak Djokovic, Đoković, Djokovic Foto: Tanjug/AP/Alessandra Tarantino)

 Iako se mečevi Mastersa u "Vječnom gradu" igraju na tri seta, ipak je to bio maraton. Trajao je tri sata, tokom koji je bilo svega što tenis čini lijepim!

Uživala je publika u snažnim udarcima, dramatičnim sekvencama, dugim razmjenama, kao i u poenima koje ne mogu vijdeti svaki dan. Na primjer, Del Potro je u trećem setu uhvatio tako težak volej, da mu je Đoković pružio ruku preko mreže, da čestita!

Nasmijani i dobroćudni Argentinac prihvatio je Novakov pozdrav, osmijehnuo se, a posle te majstorije ipak ostao bez načina da u petom gemu sačuva svoj servis i da spriječi Srbina da stekne odlučujuću prednost - 3:2.

Foto: Tanjug/AP/Alessandra Tarantino

Iskostivši taj trenutak i snažan zalet iz dramatičnog taj-brejka drugog seta, Đoković je rutinski priveo meč kraju i ušao među najbolja četiri na turniru.

Kao i u drugom setu, posle izborenog "brejka" je čuvao svoj servis i to je posle tri sata borbe bilo dovoljno za trijumf koji će upamtiti i on i svi koji su mu prisustvovali na "Foro Italiku".

Sve vijesti