Crnogorci “pali” kraj Napulja sa dvije tone cigareta

Autor:

Dva crnogorska državljanina uhapšena su juče nadomak Napolija u Italiji, pošto je u kamionima kojim su upravljali pronađeno dvije tone nelegalnih cigareta marke “Monte”.

0
A- A A+
džip, grand čiroki, karabinjeri Foto: promo/FCA

  Nakon što je lokalna finansijska policija u njihovim kamionima pronašla dvije tone nelegalnih cigareta, marke “Monte”, koje navodno potiču iz Crne Gore, prenose Vikend novine.

Prema pisanju italijanskih medija, cigarete su bile pakovane u kartonske kutije, bile su “skrivene” među gajbama jabuka, koje su prema propratnim papirima za robu vozači prevozili, pišu Dnevne novine u svom vikend izdanju. 


List navodi da su italijanski policajci u opštini Nola u blizini Napulja, na osnovu dojave otkrili dva šlepera sa stranim registarskim tablicama, koji su bili parkirani u blizini magacina namijenjenih za skladištenje kvarljivih namirnica.

Prema pisanju italijanskih portal koje prenose Dnevne novine vozači su čekali istovar “robe” kada su im prišli policajci.

Pregledom šlepera ubrzo je otkriveno da se iza dva prva reda gajbi jabuka, koje su očigledno služile kao paravan, krije velika količina paketa u kojim su se nalazile cigarete koje su proizvedene u Crnoj Gori, sa nazivom “Monte”.

Tekst na cigaretama, pišu Dnevne novine, bio je na crnogorskom, a na njima je pisalo da su proizvedene u Crnoj Gori.

Ukupno je zaplijenjeno dvije tone cigareta, a vozači šlepera, su odmah uhapšeni i sprovedeni u istražni zatvor “Pođoreale” u Napoliju.

Zbog sumnje da se radi o organizovam švercu policija je osim cigareta, zaplijenila i dva šlepera kao i svu robu koja se nalazila u njima ukupne vrijednosti više od milion eura.

Sve vijesti