Oproštaj Saše Ilića bez navijača!

Autor:

"Disciplinci" FSS kaznili Partizan, koji će proleter u nedjelju (19. maja) u posljednjem kolu dočekati bez navijača. To je posljednja prvenstvena utakmica u karijeri Saše Ilića.

Oproštaj Saše Ilića bez navijača! Foto: MONDO

"Hit ponuda mjeseca. Ko nam sredi da se 19.05. igra bez publike, u Novostima dobija besplatne rubrike. Uprava Partizana."

Ovo je poruka koju su u srijedu, za vrijeme revanš utakmice polufinala Kupa Srbije protiv Radničkog, istakli na sjevernoj tribini stadiona "Čair" navijači Partizana, inače grupisani na južnoj tribini u Humskoj.

Grobari su za posljednje kolo planirali akciju da se na njihovom "Jugu" okupi što više pristalica, kako bi umjesto bodrenja kluba organizovali svojevrsni protest protiv uprave, koja u ovom trenutku nema podršku nijedne od tri frakcije, ali ni neutralnih navijača sa zapada i istoka.

Od toga neće biti ništa, što su i sami navijači najavili u Nišu. Stadion Partizana je suspendovan za posljednje kolo i utakmica protiv Proletera (nedjelja, 18 časova) igraće se pred praznim tribinama.

Odluku je donela Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije zbog više pogrdnih skandiranja na meču između Vojvodine i Partizana u Novom Sadu. Crno-bijeli su kažnjeni i sa 250.000 dinara.


Na taj način FSS je nastavio selektivno da kažnjava, jer ako pogledamo samo ove sezone, skandiranje "pola Mađar, pola ustaša…", je jedna u nizu uvrijedljivih pjesama na srpskoj navijačkoj sceni. Konkretno, Grobari su u srijedu na ružan i prostački način vrijeđali Nenada Lalatovića, dok su se isto ponijeli navijači Radničkog prema Vladimiru Stojkoviću.

Na utakmicama Crvene zvezde mjesecima se horski vrijeđa premijerka Ana Brnabić (cijelo poluvrijeme protiv Rada), a Partizana godinama predsjednik Aleksandar Vučić. Takođe, golman Partizana svaki put trpi uvrede od strane zvezdaša.

Sudija treba da prekine utakmicu kad čuje vređanje

Ovdje ćemo i završiti, jer nabrajanju ne bi bilo kraja. Međutim, samo je Partizan više puta zbog pomenute pjesme bio kažnjavan zatvaranjem stadiona.

Nažalost, Saša Ilić, legendarni fudbaler "parnog valjka", odigraće posljednju prvenstvenu utakmicu na stadionu u Humskoj bez prisustva publike.

Izvor: YouTube/MONDO

Sve vijesti