“Ako Sutjeska kiksa - super, ako ne - čestitaćemo joj”

Autor:

Šef stručnog štaba Budućnosti Branko Brnović o minus četiru u odnosu na Nikšićane dva kola prije kraja prvenstva

“Ako Sutjeska kiksa - super, ako ne - čestitaćemo joj” Foto: MN Press

Imamo uzbudljivo šampionsku trku!

Dva kola prije kraja fudbalskog prvenstva, Budućnost ima četiri boda manje od Sutjeske, a to je najmanja razlika između Podgoričana i Nikšićana od početka proljeća.

“Plavi” imaju jasnu računicu kako mogu da osvoje titulu: u narednom kolu u nedjelju potreban im je kiks Sutjeske protiv Grblja kraj Bistrice i njihova pobjeda nad Rudarom u Pljevljima, a u posljednjem kolu u međusobnom duelu pod Goricom neophodan im je trijumf nad aktuelnim šampionom.

Neke svoje šanse smo prokockali, vraćali smo Sutjesku u život. Morali smo u prethodnom kolu da iskoristimo kiks Nikšićana, ali smo odigrali neriješeno protiv Petrovca. Ni dan dana mi nije jasno to loše drugo poluvrijeme”, rekao je Branko Brnović, svjestan da je razlika od četiri boda (ne)dostižna…

Došli smo na četiri, na nama je da dobijemo Rudar u Pljevljima i onda dočekamo Sutjesku. Ako bi Nikšićani kiksali - super, ako ne - čestitaćemo im na prvom mjestu i čekati finale Kupe kako bi osvojili trofej”.

A da Budućnost ima šampionski karakter i šampionsku igru vidjelo se u 34. kolu našeg šampionata - pod Goricom je pao Grbalj rezultatom 5:3 nakon preokreta, a sve to sa igračem manje.

Nije lako kada gubite 2:1 i još imate igrača manje, jer je Mijić, koji je najmirniji u našem timu reagovao kako ne treba. U drugom poluvremenu igrači su pokazali karakter, dali sve od sebe i da nijesmo dobili zaista bi im čestitao. Imali smo dvije stative, mnogo šansi, postigli četiri gola u nastavku, ali čestitke i Grblju posebno na prvom poluvremenu”, poručio je Brnović.

Sve vijesti