Policija oduzela uređaje za snimanje, telefone i vozilo

Autor:

Službenici CB Bar su danas, od dva bezbjednosno interesantna lica oduzela uređaje za video snimanje i skladištenje snimaka, dva telefona i vozilo

Policija oduzela uređaje za snimanje, telefone i vozilo Foto: MONDO

Službenici CB Bar su od dva pripadnika jedne organizovane kriminalne grupe, S.B. i N.S, oduzeli uređaj za skladištenje video materijala i dva mobilna telefona koje su ova lica koristila za snimanje i čuvanje materijala odnosno za komunikaciju putem aplikacije i jedno vozilo, saopšteno je iz Uprave policije.


"Službenici CB Bar su, u cilju sprječavanja eskalacije sukoba zaraćenih kriminalnih grupa na području Opštine Bar, kao i izvršenja teških krivičnih dijela protiv života i tijela, izvršili kontrolu dva bezbjdnosno interesantna lica iz Kotora i od ovih lica oduzeli dva mobilna telefona sa instaliranim programskim aplikacijama za međusobnu komunikaciju kao i komunikaciju sa drugim povezanim licima", rekli su iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da je pribavljena naredba od nadležnog suda na osnovu koje je izvršen pretres vozila koje su koristila ova lica a u čijem je prtljažniku pronađen tzv. štek u kojem se nalazio elektronski uređaj za skladištenje snimljenog video materijala sa pripadajućim ruterom koji je povezan sa internetom u cilju emitovanja i daljinskog očitavanja snimaka, dok je daljim pregledom ustanovljeno da je ovaj uređaj kablovski povezan sa dvije kamere visoke rezolucije koje su bile sakrivene u krovnim nosačima kofer tregera koje su snimale prednju i zadnju regiju vozila.

Svi predmeti su privremeno oduzeti od ovih lica radi vještačenja, dok je o predmetnom događaju obaviješten nadležni tužilac radi kvalifikacije ovog događaja.

Sve vijesti