Savićević: Utakmica sa Kosovom kao i svaka druga

Autor:

Naglasio je da će se on, kao predsjednik Saveza, i selektor Ljubiša Tumbaković truditi da stvore atmosferu da ta utakmica nema nikakav specijalni značaj u odnosu na druge...

0
A- A A+
Dejan Savićević Foto: MN press

 Predstojeći meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. u kojem će Crna Gora u Podgorici, 7. juna, dočekati selekciju Kosova je utakmica kao i svaka druga, izjavio je predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević, prenosi Tanjug.

“Očekujem da se svi ponašaju kao i na svaku drugu himnu, nema tu specijalnog ponašanja, to je utakmica kao i svaka druga”, rekao je Savićević Tanjugu u Beču, gdje je učestvovao u prezentaciji Crne Gore u organizaciji mreže za razvoj biznisa u jugoistočnoj Evropi (SEEBDN) i bečkog dnevnika "Prese", na spekulacije kako bi se reprezentativci Crne Gore porijeklom iz Srbije mogli ponašati tokom intoniranja himne Kosova .

"Odigraćemo kako najbolje umijemo, da probamo da osvojimo tri boda i zadržimo šanse za drugo mjesto u grupi", rekao je Savićević.

Naveo je da će najteže će biti igračima i stručnom štabu da pripremi utakmicu i motiviše igrače.

Savićević smatra da je kazna previsoka i da je nisu zaslužili, jer Crna Gora, ističe, nije rasistička država.

"Desilo se da jedna grupica od sedam-osam ljudi uradi ono što nisu smjeli da urade i mi smo dobili drastičnu kaznu koju nismo zaslužili i koju ćemo vjerovatno morati da odradimo protiv Kosova. Napisali smo žalbu, ali nisam siguran da će nam ona biti usvojena", rekao je Savićević.

Utakmica se igra 7. juna u Podgorici pred praznim tribinama, jer Disciplinska komisija UEFA kaznila Fudbalski savez Crne Gore jednom utakmicom igranja bez prisustva navijača, zbog rasističkih incidenata na kvalifikacionom meču sa Engleskom.

Sve vijesti