Odgođeno suđenje Kašćelanu, naredno 20. juna

Autor:

Suđenje Kotoraninu Slobodanu Kašćelanu, navodnom vođi kavačkog klana, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici, zbog opravdanog izostanka specijalnog tužioca Saše Čađenovića, prenosi Standard.

Odgođeno suđenje Kašćelanu, naredno 20. juna Foto: MONDO/Danilo Jauković

Sudija Dragoje Jović naredno ročište zakazao je za 20. jun.

Kašćelan, kojem se optužnicom Specijalnog tužilaštva na teret stavlja zelenaštvo izvršeno na organizovan način, na prethodnom suđenju, prilikom iznošenja odbrane, kazao je da mu je smiješno to za šta ga terete kao i da bi bio lud da prizna izvršenje pomenutog djela. Kotoranin se tereti da je od juna 2010. godine, pa nadalje, iskorišćavajući teško imovno stanje, teške prilike i nuždu, dao novac na zajam oštećenom Milanu Dragoviću i ugovarao za sebe nesrazmjernu imovinsku korist u iznosu od koja prelazi iznos od 30.000 eura u čemu mu je, kako se osnovano sumnja, pomogao okrivljeni Goran Ljubatović. U svojoj odbrani Kašćelan je pojasnio da je Dragovića upoznao preko optuženog Ljubatovića, te da su samo jednom zajedno sjedjeli, prenosi Standard.

On je tada naveo da je srednjeg imovinskog stanja, te da zarađuje od izadavanja stanova u Kotoru.

U ovom predmetu sedmorica lica su u bjekstvu i sudi im se u odustvu - Igor Božović, Vladimir Božović, Miloš Radonjić, Siniša Vlahović, Aleksandar i Igor Đurišić i Davor Prelević.

Po optužnici SDT-a, za stvaranje kriminalne organizacije kao i nedozvoljeno držanje oružja, prodaju droge, davanje mita i pranje novca, terete se i Stefan Brnović, Zlatko Samardžić, Ilija Dedović, Tripo Moškov, Aleksandra Bogdanović, Đerđ Camaj, Igor i Nikola Andrić i Goran Ljubatović.

Sve vijesti