Zbog batina tužili MUP: Traže po 25,000 eura!

Autor:

Podgoričani Branislav Vukčević i Momčilo Baranin tužili Ministarstvo unutrašnjih poslova jer su ih, kako tvrde, policajci pretukli nakon protesta u oktobru 2016. godine. Zahtjevaju odštetu od 25,000 eura!

Zbog batina tužili MUP: Traže po 25,000 eura! Foto: MONDO

Advokat Dalibor Kavarić precizirao je juče tužbeni zahtjev svojih klijenata Branislava Vukčevića i Momčila Baranina protiv Ministarstva unutrašnjih poslova, piše Dan.

List navodi da dvojica Podgoričana od MUP-a zahtijevaju odštetu na ime nematerijalne naknade štete u iznosu od po 25,000 eura! 


Advokat Kavarić je pojasnio je podgoričkom denvniku da njegovi klijenti traže po 10.000 radi nakande štete zbog povrede časti i ugleda, po 7.500 eura za pretrpljene fizičke bolove, i isto toliko zbog pretrpljenog straha.

Spor po tužbi Vukčevića i Baranina protiv MUP-a završen je juče u Osnovnom sudu u Podgorici i presudu će biti donešena  u roku od mjesec dana.

Dan navodi da je na jučerašnjem ročištu pročitan zaključak Zaštitnika ljudskih prava i sloboda i Unutrašnje kontrole MUP-a o ovom slučaju.

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda ustanovio je da su službenici Uprave policije 24. oktobra 2015. godine, u Ulici Miljana Vukova u Podgorici, neopravdano upotrijebili fizičku silu nad Vukčevićem i Baraninom.

Mladići su ranije tvrdili da su nakon protesta pretučeni i izvrijeđani od strane više službenika policije, nakon čega su povrijeđeni ostaviljeni na ulici.

Sve vijesti