U Herceg Novom i Beranama oduzeto oružje, eksploziv...

Autor:

Službenici CB Herceg Novi su, pronašli i oduzeli pištolj i municiju u ilegalnom posjedu. Osim toga službenici CB Berane su pretresom kuće pronašli i oduzeli pištolj i tri štapina eksploziva.

U Herceg Novom i Beranama oduzeto oružje, eksploziv... Foto: Uprava policije

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Herceg Novi su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pronašli i oduzeli pištolj i municiju u ilegalnom posjedu.

Kako je saopšteno iz Uprave policije protiv osumnjičenog je državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.


"Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su postupajući na osnovu operativnih informacija kod N.K. (51) iz Herceg Novog pronašli i oduzeli pištolj marke „VZOR“ cal. 7,65 mm sa 44 metka istog kalibra i 23 komada puščane municije oznake 7x64 mm", navodi se u saopštenju.

Pronađeni pištolj i municija biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Protiv N.K. je podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.


Službenici CB Berane su, preduzimajući pojačane aktivnosti, a postupajući na osnovu prethodno pribavljene naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, izvršili pretres kuće koju koristi L.O. (20) iz Berana.

oružje, pištolj, droga, eksploziv Foto: Uprava policije


"Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „Blow“ cal. 9mm i tri štapina eksploziva. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da eksploziv pripada R.O. (67) iz Berana. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama", kaže se u saopštenju Uprave policije.

Pronađeni i oduzeti predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Sve vijesti