Prvi AMERIČKI film o zlodjelima Albanaca nad Srbima!

Autor:

Glavna uloga biće povjerena američkom glumcu, a scenario je rađen po romanu "Srpsko srce Johanovo" Veselina Dželetovića, koji govori o trgovini organima tokom 1998. i 1999. na Kosovu

Prvi AMERIČKI film o zlodjelima Albanaca nad Srbima! Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Po romanu "Srpsko srce Johanovo" Veselina Dželetovića narednih mjeseci i u američkoj produkciji biće snimljen film o zlodjelima Albanaca nad Srbima i trgovini organima na Kosovu tokom 1998. i 1999. godine, prenosi "Kurir".

 Djelo "Srpsko srce Johanovo" govori o tome kako su zlikovci iskopali srce Srbinu Jovanu u Velikoj Hoči i odnijeli ga u Njemačku, gdje ga je bogati Njemac Johan Vagner kupio. Poslije uspješne transplantacije, Vagner počinje da sanja nepoznate predijele, pravoslavnu crkvu, seosku kuću i pred njom plavookog dječaka. Vremenom snovi se pretvaraju u košmar ratnih slika i Johan, njihovim tragom dolazi na Kosmet, odlučan da otkrije identitet donora. Na kraju, on prelazi u pravoslavlje i usvaja dječaka Milana, koji po smrti majke ostaje sam.

"Duša napušta tijelo onda kada srce prestane da radi, a duša Jovanova je u Johanovom tijelu. Angažovali smo jednog američkog scenaristu i u pregovorima smo sa jednim poznatim američkim glumcem koji treba da igra Johana. Scenariom je veoma zadovoljan i Veselin. 'Srpsko srce Johanovo' će da dovede Holivud u Beograd i svijet će čuti istinu o 'žutoj kući'", rekao je za "Kurir" producent Dragan Ivanović.

Roman "Srpsko srce Johanovo" doživio je 13 izdanja, preveden je na mnoge svjetske jezike: engleski, ruski, francuski, njemački, rumunski, italijanski, grčki... A, Veselin Dželetović je svima davao besplatna autorska prava samo da bi se istina o zvjerskom zločinu nad Srbima širila u svijetu. Amerikancima će ovo biti prvi film koji afirmativno govori o Srbima.

Sve vijesti