Đukanović primio delegaciju SUBNOR- a i antifašista CG

Autor:

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je delegaciju SUBNOR- a i antifašista Crne Gore na čelu sa predsjednikom Zuvdijom Hodžićem povodom Dana pobjede nad fašizmom i u susret državnim praznicima.

Đukanović primio delegaciju SUBNOR- a i antifašista CG Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Povodom Dana pobjede nad fašizmom i u susret državnim praznicima 21. maju, Danu nezavisnosti i 13. julu, Danu ustanka crnogorskog naroda predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je delegaciju SUBNOR- a i antifašista Crne Gore na čelu sa predsjednikom Zuvdijom Hodžićem.


Predsjednik SUBNOR-a Zuvdija Hodžić iskazao je zadovoljstvo prilikom za susretom povodom ovih značajnih datuma iz crnogorske antifašističke istorije, ističući da su borci ponosni na izuzetno dobru saradnju sa Predsjednikom države. Hodžić je upoznao predsjednika Đukanovića sa planovima Organizacije za proslavu Dana državnosti 13. jula, centralnom svečanošću u Danilovgradu, istovremeno i jubilejom 150 godina postojanja grada.

Kako je istakao, 22. jula će se na Lazinama održati manifestacija povodom obilježavanja 75 godina od strijeljanja 52 mladih, što je i povod za okupljanje mladih antifašista iz republika bivše Jugoslavije. Posebnu važnost, ukazao je jubileju 75 godina od oslobođenja Crne Gore, čije će se obilježavanje održati krajem godine.
Predsjednik Crne Gore podržao je inicijative Saveza boraca ističući da je najvažniji dio vrijednosti na kojima se temelji ova organizacija, onaj na kojima se gradi sadašnjost i budućnost Crne Gore. Istakao je da među svim tradicionalnim i slobodarskim tekovinama, antifašizmu pripada posebno mjesto na pijedestalu neprolaznih vrijednosti.
Današnja Crna Gora, mora nastaviti da njeguje te tekovine, na kojima i temelji svoje multikulturalno i multietničko društvo, uprkos izazovima sa kojima se suočava Region i kontinent. Imajući u vidu ulogu SUBNOR-a u promovisanju ovih vrijednosti, Predsjednik je podržao inicijativu za adekvatno normativno rješenje njihove sistemske pozicije.
U delegaciji koja će posjetila predsjednika Crne Gore bili su i potpredsjednici SUBNOR- a Branka Nikezić i Slobodan Simović, i generalni sekretar Organizacije Dragan Mitov Đurović.

Sve vijesti