Vljora na večeri kod Trampa, urgirala za Kosovo FOTO

Autor:

Kosovska ambasadorka u Njujorku Vljora Čitaku sastala se na večeri u Beloj kući sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Vljora na večeri kod Trampa, urgirala za Kosovo FOTO Foto: Tanjug/AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Diplomatska predstavnica Prištine objavila je na Twitteru fotografije s iftara (večernjeg obroka tokom ramazanskog posta), koji je američki predsednik sinoć organizovao.

Na fotografijama se vidi se kako ona sedi za stolom sa više zvanica, uz domaćina, šefa Bele kuće.

Sa njim je razgovarala "o neophodnosti direktnog učešća SAD u važnim procesima kroz koje Kosovo prolazi", prenosi Kosev.

Upozorenje Kosovu: SAD uzvraćaju udarac!

"Imala sam čast i posebno zadovoljstvo što sam sedela uz predsednika SAD, gospodina Donalda J. Trampa (Donald J.Trump) na večeri u Beloj kući. Predsedniku Trampu sam govorila da u našoj sekularnoj državi postoji kultura tolerancije i harmonije među religijama. Takođe, detaljno sam ga upoznala i sa izazovima sa kojima se na Kosovu trenutno suočavamo kao i o neophodnosti direktnog učešća SAD u važnim procesima kroz koje prolazi naša nova država. Večeri su prisustvovali visoki zvaničnici američke administracije, potpredsednik Pens (Pence), sekretar odbrane Šanahan (Shanahan), kao i sekretar Trezora Mnučin (Mnućin), ambasadori itd.", napisala je Čitaku u svojoj objavi na Facebooku.

"Ambasadorka Kosova": Srbi su "Beli hodači"!


Čitaku, koju je kosovski premijer Ramuš Haradinaj optužio da u Njujorku zastupa interese Hašima Tačija a ne Kosova, priliku da razgovara sa američkim predsednikom dobila je u trenutku kada kosovski zvaničnici traže da se SAD uključe u dijalog Beograda i Prištine. Takvi zahtevu su učestale nakon sastanka održanog u Berlinu krajem aprila.

Voker tuguje: Nema više ljubavi Kosovo-SAD

Sve vijesti