Putnica ispala iz voza i zadobila frakturu lobanje?

Autor:

Na željezničkoj stanici u Sutomoru u subotu, 11. maja, oko pola šest, dogodio se incident kada je jedna putnica, kako se sumnja, ispala iz voza, zadobivši pritom teže tjelesne povrede frakturu lobanje.

1
A- A A+

vozovi, željeznička stanica Foto: MONDO/Mladen Stojović

  Prema nezvaničnim saznanjima Dana, riječ je o državljanki Srbije M.P. iz Beograda, koja se trenutno se nalazi na liječenjuu Kliničkom centru Crne Gore (KCCG).

Iz Željezničkog prevoza Crne Gore ovom listu su potvrdili da je došlo do incidenta.

"U subotu, 11. maja, u stanici Sutomore došlo je do vanrednog događaja - incidenta na vozu koji je saobraćao na relaciji Podgorica-Bar. Prilikom otpreme pomenutog voza, dežurni otpravnik vozova, koji je radnik Željezničke infrastrukture Crne Gore, primijetio je žensku osobu da leži na peronu. Prema izjavi otpravnika vozova, otpremanje voza je izvršeno po propisu i otpravnik vozova nije vidio iz kojih kola je osoba izašla, jer su sva vrata na vozu prilikom otpreme bila zatvorena. Otpravnik je odmah reagovao, tako što je ovoj ženskoj osobi ukazao prvu pomoć, pozvao Hitnu pomoć i policiju. O svemu je istog trenutka obaviješten i šef stanice navode u Željezničkom prevozu", navode iz preduzeća, piše Dan.

Takođe, osoblje Željezničkog prevoza Crne Gore, odnosno, kondukteri i mašinovođa su po propisima ispratili manipulaciju putnika.

"Kao što to nalaže procedura, kondukteri su nakon izlaska i ulaska putnika u voz uredno provjerili i zatvorili vrata na svim kolima, te dali propisani signalni znak otpravniku vozova da može da otpremi voz. Iz tog razloga trenutno nije razjašnjeno kako je došlo do pomenutog incidenta. Željeznički prevoz Crne Gore radi na utvrđivanju činjenica i pojedinosti koje su dovele do ovog događaja", navode u tom preduzeću.

Sve vijesti