Dirljiv gest Hamiltona i Mercedesa: Šampioni, bravo

Autor:

I Novak Đoković je ostao dirnut...

0
A- A A+
Hamilton, Luis Hamilton Foto: Tanjug/AP/Emilio Morenatti

Lijep potez Luisa Hamiltona i njegovog Mercedesa.

Tim iz Velike Britanije poslao je svoj bolid ispred kuće teško bolesnog petogodišnjeg dječaka, koji je inspirisao šampiona na dobru vožnju i pobjedu u trci Formule 1 za Veliku nagradu Španije.

Dječak Hari Šo, koji boluje od raka, poslao je iz bolničkog kreveta putem društvenih mreža poruku podrške Hamiltonu, pred trku u Španiji.

Dječak je poslije toga pušten kući u Redhil u Sariju, da bude okružen porodicom u svojim posljednjim danima, preneli su britanski mediji.

Hamilton je dječaka nazvao anđelom i posvetio mu je pobjedu u nedjelju, obrativši mu se i na svom Instagram profilu, a ta poruka je dirnula i Novaka Đokovića, koji je u komentaru napisao čuvenom vozaču: "Ovo je divno, Bog ga blagoslovio, kao i tebe"

Iz Mercedesa su nakon toga odlučili da pošalju jedan bolid ispred Harijeve kuće, gdje će dobiti i pobjednički trofej iz Barselone.

Luis Hamilton, Hamilton Foto: Tanjug/AP/Emilio Morenatti

"Ne poznajem Luisa, ali vidjeli smo da je zaista pristojna i divna osoba. Ovo je bila srdačna poruka i mnogo nam znači što je pobjedu posvetio Hariju", rekao je dječakov otac Džejms.

Dječakova majka Šarlot rekla je da su svi pokloni, uključujuči potpisane fotografije i kape Mercedesa i u ovako teškim trenucima, izmamili osmjehe na dječakovo lice.

"Posebna je stvar vidjeti da Hari uživa", navela je ona.

Harijeva porodica osnovala je dobrotvorni fond kako bi se prikupio novac za istraživanje Juingovog sarkoma, a do sada je prikupljeno 15.000 funti.

Sve vijesti