Prosječan račun 29,67 eura

Autor:

Prosječan aprilski račun za električnu energiju za domaćinstva u Crnoj Gori, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosio je 29,67 eura, saopšteno je iz Elektroprivrede.

Prosječan račun 29,67 eura Foto: MONDO

„Domaćinstva u Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 18,44 eura, dok je najveća u aprilu očitana u Tivtu, od 36,06 eura“, navodi se u saopštenju.

Iz EPCG su kazali da će čak 64 odsto domaćinstava dobiti račun do 30 eura, od 30 do 50 eura 20,1 odsto potrošača, od 50 do 100 eura njih 13,7 odsto, a preko 100 eura 2,2 odsto kupaca.

Aprilske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 52,8 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 185,85 hiljada kupaca.

Domaćinstva su u aprilu potrošila 90,22 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je 14,7 odsto manje u odnosu na martovsku potrošnju, odnosno 1,8 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

EPCG, kako su podsjetili njeni predstavnici, priređuje nagradnu igru pod nazivom Zlatni tim – Uhvati ritam, za članove Zlatnog tima. Svi potrošači iz kategorije domaćinstva koja posljednjeg dana januara nijesu imala dug za struju, automatski su postala članovi Zlatnog tima.

Članstvo u Zlatnom timu, pored učešća u nagradnoj igri, podrazumijeva i popust od 13 odsto na stavku aktivna energija na računima za električnu energiju.

„Kada se jednom postane član Zlatnog tima, da bi se taj status zadržao, potrebno je da se redovno izmiruju računi za utrošenu električnu energiju. Preostala su još dva kola nagradne igre, a nagradni fond čini po 150 umanjenja od 50 eura na računima za električnu energiju“, navodi se u saopštenju.

U svim ciklusima, 150 umanjenja od 50 eura izvlačiće se iz dvije baze, od kojih prvu čine svi članovi Zlatnog tima i njima se dodjeljuje 110 umanjenja. Drugu bazu čine svi članovi Zlatnog tima koji su ujedno i korisnici servisa Elektronski račun.

Sve vijesti