Marej radi, trenira, ali...

Autor:

Britanska javnost sa nestrpljenjem očekuje povratak Škota na turnire, i nada se da će to biti pre Vimbldona, a Endi je jedino siguran da će to uraditi samo ako bude potpuno spreman

Marej radi, trenira, ali... Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Schiefelbein

Endi Marej ne gubi nadu da će se vratiti profesionalnom igranju tenisa posle ugradnje veštačkog kuka u januaru.

Period mirovanja je odavno prošao, pa se nekadašnji broj jedan vratio laganim treninzima. On vežba u Londonu, nekoliko puta u toku nedelje, ali prema informacijama britanskih medija i dalje lagano i ograničeno.

Počeo je i da igra tenis, ali samo po pola sata, i to na manjem prostoru, bez mnogo "davanja" na terenu, a u toku protekle nedelje viđen je u teretani i na golf terenu.

Mnogi veruju, a najviše Bob Brajan, da će se Endi vratiti tenisu, baš kao što je i nejmu pošlo za rukom nakon identične hirurške inrervencije.

Marej je odmah posle operacije rekao da bi želeo da nastavi karijeru, ali ne po svaku cenu.

Organizatori turnira u Londonu, koji se tradicionalno igra uoči Vimbldona, već su najavili da za Endija čuvaju specijalnu pozivnicu do poslednjeg dana, u želji da ozvaniči povratak pred domaćom publikom i spremi se za prestižni grend slem na travi.

Mareja taj poziv nije previše impresionirao, niti je organizatorima konkretno odgovorio nakon poteza koji su napravili, ali je sigurno da pozivnicu, ma koliko javnost bude insistirala, neće prihvatiti ukoliko ne bude osećao da je u potpunosti spreman.

Prethodnih godina pravio je slične greške, prihvatajući da igra nedovoljno oporavljen, pod bolovima, što ga je na kraju (pre)skupo koštalo.

Ovoga puta siguran je da će se vratiti tek onda kada bude potpuno fit. Naravno, ako taj trenutak uopšte dođe.

Sve vijesti