Lejkersi pronašli trenera, ali i asistenta

Autor:

Poznato je ko će voditi tim iz Los Anđelesa posle smjene Luka Voltona

Lejkersi pronašli trenera, ali i asistenta Foto: Guliver/Getty images/Yong Teck Lim

Los Anđeles Lejkersi posle razlaza sa Lukom Voltonom tražili su novog trenera, a nakon što ih je odbio Tajron Lu, našli su se u veoma nezavidnoj poziciji.

Ipak, klub sa sjajnom prošlošću uspio je posle mjesec dana traganja i pregovora da pronađe trenera.

To je Frenk Fogel, koji je posle nekoliko dobrih sezona u Indijana Pejsersima doživio debakl vodeći Orlando Medžik od 2016. do prošlog ljeta. On je sa Lejkersima dogovorio trogodišnju saradnju.

Fogel je šest sezona vodio Indijanu i pet puta je sa tim timom igrao u plej-ofu. Dva puta su igrali i u finalu Istoka, ali ih je zaustavljao Majami, koji je tada predvodio Lebron Džejms, sadašnja zvijezda Lejkersa.

Ukupno je sa Pejsersima ostvario 250 pobjeda i 181 poraz, što je najuspješniji skor koji je postigao jedan trener u istoriji tog kluba.

U Orlandu je imao daleko manje uspjeha, jer je u prvoj sezoni tim sa njim na klupi zabilježio samo 29 pobjeda, a u drugoj 25.

Asistent Fogelu biće daleko veća "faca" - Džejson Kid, član Kuće slavnih, koji je u jednom trenutku figurirao i za mjesto prvog trenera.

Lejkersi, osvajači čak 16 NBA šampionskih prstenova, nisu nastupali u plej-ofu od 2013. godine, kada su eliminisani u prvoj rundi, a to nisu uspjeli ni ove sezone, uprkos tome što su doveli Lebrona Džejmsa.

Sve vijesti