I ljubav ima rok trajanja?

Autor:

Posle tri i po godine počinjemo osobu sa kojom smo u vezi da uzimamo zdravo za gotovo, mnoge stvari odjednom se "podrazumijevaju", "volim te" sve rijeđe i čujemo i izgovaramo...

I ljubav ima rok trajanja? Foto: Guliver/Getty images, fizkes

Faza "medenog mjeseca" ima rok trajanja. U prosjeku, posle tri i po godine počinjemo osobu sa kojom smo u vezi da uzimamo zdravo za gotovo, mnoge stvari odjednom se "podrazumijevaju", "volim te" sve rijeđe i čujemo i izgovaramo, a san postaje preči od seksa.

Kad zaljubljenost počne da blijedi, partneri sve češće u krevet odlaze u različito vrijeme, a večeri kad ste se mazili pred televizorom odlaze u istoriju - zamjenjuje ih pomno praćenje omiljene serije.

Svega nekoliko godina posle početka zajedničkog života ili vjenčanja prestajemo da se trudimo. Žene se "zarozaju", muškarci prestaju da vode računa o sebi, a i jedni i drugi zaboravljaju da su za dobru, srećnu vezu potrebni i trud i pažnja i seks, i "volim te" i "dođi u krevet", i poljubac prije posla i za laku noć...

Opasno je ako skliznete u taj model ponašanja, a to i ne registrujete. Ali, ako primijetite da vam se to dešava i da vaša veza zapada u kolotečinu, još nije sve izgubljeno.

Ljubav jeste najvažnija, ali se ne podrazumijeva. Potrudite se, nemojte čekati da vaš partner učini prvi korak. Iznenadite osobu koju volite organizujte odlazak na vikend negdje gdje ćete moći da uživate jedno u drugom, ili "ukradite" veče samo za vas dvoje, bez telefona i kompjutera...

Dotjerajte se bez razloga, malo šminke i seksi haljina umjesto trenerke u kojoj se inače razvlačite po kući, frizura umjesto kose nemarno skupljene u rep, mogu da učine čuda.

I, prije nego što prezrivo odmahnete glavom... Jeste to sve banalno, ali će vas oboje podsjetiti na to koliko ste srećni što imate nekoga koga volite i ko vas voli najviše na svijetu. Zar to nije dobar razlog da sutrašnji dan započnete pravim, "filmskim" poljupcem prije odlaska na posao?

Tagovi:
Sve vijesti