“Ne bi bio smak svijeta da ostanemo bez trofeja, ali…”

Autor:

Trener Budućnosti Branko Brnović optimista pred sjutrašnji revanš polufinala Kupa protiv Sutjeske kraj Bistrice (16.30), rezultat u Podgorici je bio 0:0

0
A- A A+
Branko Brnović Foto: MN Press

Budućnost se polako miri sa činjenicom da je titula izgubljena, jer Sutjeska nakon 31 kola u domaćem prvenstvu bježi ogromnih sedam bodova. Zato su “plavi” sve karte bacilli na Kup.

A odlučujuća utakmica u masovnijem takmičenju igra se sjutra!

Budućnost u revanšu polufinala gostuje Sutjesci sjutra (16.30) u Nikšiću, nakon što je u prvoj utakmici pod Goricom bilo 0:0.

Ukoliko se Podgoričani ne plasiaju u finale, tako bi sezona mogla da ode u lošem sjeru samo za pet dana - u subotu je ispisan kiks protiv Lovćena (1:1), što je odaljilo Sutjesku na plus sedam u prvenstvu, a sada bi upravo “plavo - bijeli” mogli da im ukradu finale.

“Velika utakmica, znamo da možemo da ostanemo bez trofeja, a prije dva dana smo bili u igri za dva. Ne bi bio smak svijeta da se to dogodi, ali ne bi bilo prijatno”, rekao je šef stručnog štaba Budućnosti, Branko Brnović.

“Plavi” su početkom aprila kraj Bistrice imali vođstvo od 2:0, ali su na kraju Nikšićani došli do 2:2 i zadržali tadašnjih “plus pet”, što je negdje uticalo na borbu što se tiče titule. Sada Budućnosti odgovara i remi sa golovima.

“Nakon tog meča, Sutjeska se digla, igra bolje. Šanse su podjednake, ali ja vjerujem u ekipu i u moje igrače. Odgovaraju nam dva rezultata, ali ne idemo na remi, probaćemo da dobijemo utakmicu”, jasan je Brnović, koji je svjestan da je Sutjesku teško pobijediti, s obzirom da “plavo - bijeli” nisu poraženi na 23 uzastopne utakmice.

“Tako je kada se uđe u ritam i kada se dobije samopouzdanje. Mi smo bili blizu, igrali smo 2:2, a realno je trebalo da bude 4:1 ili 5:1 za nas. Prije utakmice sa nama nisu izgledali dobro, nakon tog meča su mnogo bolji. Sutjeska je čvrst tim, ima četiri odlična igrača u odbrani, a Ćetković i Janković nose ekipu. Sada je u formi i Božo Marković”, rekao je Brnović, koji sjutra neće moći da računa na Luku Mirkovića i Igora Ivanovića.

Sve vijesti