Jokić: Smjena nezakonita, slijedi tužba sudu

Autor:

Doskorašnji predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić podnijeće tužbu Upravnom sudu povodom, kako ocjenjuje, nezakonite odluke o njegovoj smjeni na sjednici lokalnog parlamenta u srijedu.

0
A- A A+
Kotor Foto: MONDO/Mladen Stojović

  "Smatram da je odluka potpuno nezakonita i slijedi tužba Upravnom sudu", rekao je Jokić za Dan.

Potpredsjednik Opštine Kotor Milivoje Mišo Samardžić (PzP) saopštio je Danu da je juče ujutro bio na poslu i da su sve opštinske službe funkcionisale, a zaposleni bili na svojim radnim mjestima, kao i da su sva javna preduzeća radila.

Naveo je da je smjena Vladimira Jokića, funkcionera Demokratske Crne Gore, sa mjesta predsjednika Opštine Kotor bila nezakonita.

Jokić je glasovima 16 opozicionih (DPS,SD, HGI, LP) i dva SDP-ova odbornika 24. aprila razriješen dužnosti predsjednika Opštine.

Vladimir Jokić smijenjen

Samardžić kaže da će lične dohotke zaposlenima u Opštini isplatiti "ovi kada dođu na vlast".

"Kada se deponuje novi potpis imaće pravo isplate plata, a da bi neko deponovao potpis mora biti legalno izabran, mora imati rješenje na koji način je postavljen na neku funkciju. Plate su se uvijek isplaćivale oko prvog u mjesecu, a sada će zaposleni slaviti Uskrs i 1. maj bez plate, i žao mi je što je to tako", rekao je Samardžić.

Na pitanje ko od sjednice u srijedu rukovodi Opštinom Kotor kaže da bi se to pitanje trebalo uputiti Željku Avramoviću (DPS), koji je tada predsjedavao sjednicom Skupštine opštine.

Upitan kako vidi funkcionisanje Opštine Kotor nakon razrješenja Vladimira Jokića, predstavnik OO DPS Kotor Željko Avramović konstatuje da je adresa za sva pitanja u kotorskoj opštini predsjednica Skupštine opštine Dragica Perović (DF/DSS), piše Dan.

"Jedini pravi funkcioner u Opštini Kotor danas je Dragica Perović i ona je adresa za sve. Mi ćemo sačekati da ona zakaže novu sjednicu SO ili da Ministarstvo javne uprave da tumačenje. Neka predsjednica SO, u skladu sa zakonom, zakaže sjednicu sa jednom tačkom dnevnog reda izbor v.d. ili izbor predsjednika, a ako ona to neće, onda ćemo sačekati određeni vremenski period, pa ćemo mi sami zakazati sjednicu", saopštio je Avramović.

On je negirao da je mjesto predsjednika Opštine rezervisano za SDP, navodeći da po tom pitanju nije bilo dogovora.

Opcija da DPS-u pripadne ta funkcija je otvorena, kako je kazao, "u svakom slučaju".

Sve vijesti