U majicama "Ratko Mladić" trčali polumaraton

Autor:

Na banjalučkom polumaratonu grupa učesnika trčala je u majicama s likom Ratka Mladića. Organizatori trke ograđuju se od tog događaja...

0
A- A A+

ratko mladić, ratko mladic, majica ratko mladić Foto: Mondo/Stefan Stojanović


Polumaraton je održan 20. aprila u Banjaluci, a grupa učesnika trčala je u majicama s likom Ratka Mladića, prenosi portal klix.ba.


Fotografiju je na Fejsbuku objavio novinar Dragan Bursać.

„Na fotografiji vidite mladiće kako trče banjalučki polumaraton s fotografijama ratnog zločinca Ratka Mladića. E sad, zamislite kako mladi ljudi, njihovi vršnjaci, trče berlinski maraton s Hitlerom ili Geringom na majicama“, napisao je Bursać.

Organizatori polumaratona u saopštenju su se ogradili od ovog događaja:

"Kao organizatori Go Pro RMC Banjaluka polumaratona i 2. Vivia Run&More Weekend festivala koji je održan proteklog vikenda u Banjaluci, a u kom je učešće uzelo preko 7000 trkača iz cijelog svijeta, propagiramo isključivo sport, takmičarski duh i dobru energiju i druženje među ljudima. Ograđujemo se od bilo kakvih insinuacija i netačnih navoda pojedinih medija u kojima se organizator označava kao podrška bilo kakvoj priči koja nema isključivo sportsku konotaciju", navode u saopštenju.

„Za nas su svi dobro došli u Banjaluku i na trku. Od 10.000 zvaničnih fotografija koje su napravili naši oficijelni fotografi nemoguće je pregledati svaku ponaosob u ovako kratkom vremenu i identifikovati svaku pojedinačnu majicu i trkača, ali se vrlo ograđujemo od bilo koje vrste političkih, kao i bilo koje vrste ekstremnih poruka ma od koga one dolazile i ko ih pisao ili nosio na sebi.

Ograđujemo se od onih koji pišu takve poruke, ograđujemo se od bilo kakvog ekstremizma, kao i od onih koji traže senzacionalizam preko leđa organizacije, čime direktno nanoše štetu i nama kao organizatorima, ali i svima onima koji su proteklog vikenda bili dio jedne pozitivne sportsko - zabavne priče u Banjaluci.

Naglašavamo da su jedine majice iza kojih organizator stoji Nike dri fit oficijelne majice Go Pro RMC Banjaluka polumaratona - našeg sportskog sponzora kompanije Sport Vision i brenda Nike, koje su svi prijavljeni učesnici, dobili u svojim trkačkim paketima.

Sve druge majice, koje učesnici nose na stazi, nemaju nikakve veze sa organizatorima, one su lične i trkači ih nose na vlastitu odgovornost", navode u saopštenju.

Ratka Mladića je Haški tribunal prvostepenom presudom proglasio krivim za genocid u Srebrenici, progon Bošnjaka i Hrvata širom BiH, terorisanje stanovništva Sarajeva i uzimanje pripadnika UNPROFOR za taoce. Osuđen je na doživotni zatvor.

Sve vijesti