Rasvijetljeno aktiviranje eksplozivne naprave

Autor:

Nikšićka policija rasvijetlila je aktiviranje eksplozivne naprave na kuću Ž.J. (27)iz tog grada i podnijela krivičnu prijavu protiv dvije osobe zbog sumnje da su počinile krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

Rasvijetljeno aktiviranje eksplozivne naprave Foto: MONDO/Katarina Drašković

Iz policije su podsjetili da je 26. februara u ranim jutarnjim satima aktivirana improvizovana eksplozivna naprava na kući koja je u vlasništvu Ž.J.

„Nepoznati izvršilac je postavio na prag ulaznih vrata kuće improvizovanu eksplozivnu napravu koju je potom i aktivirao, usljed čega je pričinjena je manja materijalna šteta na porodičnoj kući“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, kriminalističkim i operativnim aktivnostim policijski službenici su došli do sumnje da su N.M. (21) i U.Đ. (26), iz Nikšića, u saizvršilaštvu počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Oni su, sumnja se, izradili, postavili i potom aktivirali improvizovanu eksplozivnu napravu na ulazim vratima oštećenog, nakon čega su se dali u bjekstvo.

„Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su državnom tužiocu u ODT u Nikšiću podnijeli krivičnu prijavu protiv N.M. i U.Đ. zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, zaključuje se u saopštenju.

Sve vijesti