Krivične prijave zbog djela iz privrednog kriminaliteta

Autor:

Službenici policije podnijeli su dvije krivične prijave protiv M.L. (32) i A.L. (31), oba iz Berana, zbog sumnje da su počinili krivično djelo prevara i nedozvoljeno bavljenje privrednom, bankarskom, berzanskom i djelatnošću osiguranja.

Krivične prijave zbog djela iz privrednog kriminaliteta Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević Ilustracija

M.L. je, kako se sumnja, zaključio ugovor o dopunskom radu sa Uniqa – neživotno osiguranje, u kojem ima radno mjesto referenta i tom prilikom je doveo u zabludu osiguravajuće društvo jer preuzete polise za auto odgovornost nije on plasirao, odnosno prodavao vlasnicima motornih vozila prilikom registracije.

„On je, sumnja se, na taj način oštetio osiguravajuće društvo za 18 polisa, pribavljajući protivpravnu imovinu korist sebi i svom srodniku A.L. u iznosu od 2,68 hiljada eura“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

A.L. je, kako se sumnja, bez odobrenja za bavljanje djelatnošću osiguranja, prodavao zainteresovanim vlasnicima motornih vozila prilikom registracije na području Berana ukupno 18 polisa autoodgovornosti osiguravajućeg društva Uniqa Podgorica.

On naplaćena novčana sredstva nije uplatio oštećenom osiguravajućem društvu.

Sve vijesti