Specijalne mjere za Kašćelana nakon ubistva Vukotića

Nakon ubistva Veselina Veska Vukotića, oca navodnih vođa Škaljarskog klana, u ZIKS-u podigli mjere opreza u obezbjeđivanju Slobodana Kašćelana, koji slovi za šefa Kavačkog klana.

Specijalne mjere za Kašćelana nakon ubistva Vukotića Foto: MONDO/Aleksandra Rogošić

Odmah nakon ubistva Vukotića, iz preventivnih razloga, mjere bezbjednosti prema vođi njima suprotstavljenog „kavačkog klana” Slobodana Kašćelana podignute su na najveći nivo, piše Dan.

Podgorički dnevnik podsjeća da je odmah po dovođenju Kašćelana u spuški zatvor došlo do incidenta koji su inicirala lica bliska „škaljarcima”, zbog čega je uprava ZIKS-a ovoga puta odmah reagovala.


Upozoreni su komandire da strogo vode računa da prilikom bilo kakve aktivnosti nikome, a posebno nekome ko je blizak „škaljarskom klanu” ne bude omogućeno da priđe Kašćelanu.

Zbog mjera predsostrožnosti Kašćelan čak i ne ide sa drugim zatvorenicima na obroke, već mu se hrana donosi u ćeliju kako ne bi imao kontakta sa drugim pritvorenicima, piše Dan.

Tokom šetnje strogo se vodi računa da ne bude u grupi sa osobama koje bi mogle da ga napadnu a termini za njegove posjete odvojeni su za poseban dan kada drugi zatvorenici nemaju pravo na to.

Vođa škaljaraca čituljom se oprostio od oca

Sve vijesti