Olimpijski karavan krenuo iz Bijelog Polja

Autor:

Tradicionalni Olimpijski karavan, čiji je cilj promocija predstojećih Igara malih zemalja Evrope, posjetio je danas Bijelo Polje, saopšteno je iz Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Olimpijski karavan krenuo iz Bijelog Polja Foto: Mondo

Igre malih zemalja Evrope biće odigrane od 27.maja do 1. juna u Crnoj Gori.

Igre malih zemalja Evrope su olimpijsko, multi-sportsko takmičenje u kojem učestvuju sportisti država Evrope, koji imaju manje od milion stanovnika.

Održavaju se svake dvije godine i u njima učestvuju sportisti iz Andore, Islanda, Lihtenštajna, Luksemburga, San Marina, Malte, Monaka, Kipra i Crne Gore.

Igre će biti održane u pet gradova.

Budva će biti domaćin takmičenja u odbojci, odbojci na pijesku, boćanju, tenisu i streljaštvu, u Podgorici plivanje, u Baru u košarci i atletici, na Cetinju će se nadmetati džudisti, a u Tivtu stonoteniseri.

Predsjednik COK, Dušan Simonović kazao je da mu je žao što takmičenje nije moglo biti organizovano u Bijelom Polju.

“Na žalost to nije bilo moguće najviše zbog udaljenosti u odnosu na ostale gradove. Ali smo htjeli olimpijski duh da malo prenesemo i na sjever Crne Gore. Ovo će biti veliko takmičenje za nas, prvo koje organizujemo ovakve vrste. Nadam se da će ovo takmičenje proteći na najbolji mogući način", kazao je Simonović.

Karavan se seli u Podgoricu, gdje će u četvrtak na platou Capital Plaze biti održana nova promocija.

Sve vijesti