"Hackathon in the Port" od 22. do 24. maja

Autor:

Softverska kompanija Logate i digitalna zajednica Digitalizuj.Me ove godine organizuju sedmi po redu Hakaton, pod nazivom “Hackathon in the Port 2019”. Hakaton će se održati od 22. do 24. maja u Porto Montenegru.

"Hackathon in the Port" od 22. do 24. maja Foto: Digiztalizuj.me

Tema ovogodišnjeg Hakatona je kreiranje kompjuterskih igara.


Hakaton podrazumijeva takmičenje koje obično traje između 24 i 48 sati, na kojem se timovi takmiče u osmišljavanju najboljeg rješenja na zadatu temu. U pitanju je događaj regionalnog karaktera koji okuplja programere, projekt menadžere, UX/UI i grafičke dizajnere, kao i sve ostale ljubitelje tehnologije, razvoja tech rješenja i njihove primjene.


Za Hakaton se moguće prijaviti u timovima koji mogu imati najmanje dva a najviše četri člana. Učesnici Hakatona moraju biti stariji od 18 godina, a krajnji rok za prijave je 08. maj 2019 godine. Detalji zadatka biće poznati prvog dana takmičenja. U skladu sa pravilima takmičenja, stručni žiri će ocijeniti prijave po kvalitetu i odabrati najviše osam timova koji će učestvovati na Hakatonu od 22. do 24. maja, saopštili su organizatori.

Smještaj i hrana su obezbeđeni za sve učesnike Hakatona.

Više informacija OVDJE.
Najbolje rješenje očekuje novčana nagrada u iznosu 3,000.00 €, koju je obezbijedio sponzor - banka Societe Generale Montenegro. Pored toga, pobjednike očekuje i predstavljanje u revijalnom dijelu startap takmičenja u okviru Spark.me konferencije, jedne od najvećih tehnološko-marketinških
konferencija u Jugoistočnoj Evropi, koja će se takođe održati u marini Porto Montenegro, 25. i 26. maja 2019.

Novčana nagrada očekuje i drugoplasirani tim, i to u iznosu od 1,000.00 €, koju je pripremila kompanija SAGA CG. Sponzor događaja je i kompanija Crnogorski Telekom, koja već tradicionalno podržava ovu manifestaciju.
Prvog dana Hakatona 22. maja biće održana cjelodnevne besplatna konferencije pod nazivom
“Interakt”. Prijave za konferenciju su otvorene za sve zainteresovane, bez obzira da li učestvuju na
Hakatonu ili ne. Na konferenciji svi zainteresovani će imati priliku da saznaju više o trendovima iz oblasti kompijuterskih igara.

Hakaton, Hackathon 2019 Foto: Digitalizuj.me

"Konferencija je novitet koji organizatori uvode od ove godine, a koja ima za cilj okupljanje, širenje znanja i umrežavanje ljubitelja tehnologije. Predavači dolaze iz najvećih regionalnih kompanija za razvoj video igara, a koje okuplja NVO Serbian Games Association, čiji je cilj podrška razvoju video igara kako u Srbiji, tako i u cijelom regionu. Predavači će Hakatonce ali i sve ostale posjetioce uvesti u gejming svijet i govoriti o razvoju igre od ideje, preko dizajna, animacije, do kodiranja i komercijalizacije iste. Osim što će održati govore na konferenciji, predavači će biti i mentori hakatoncima, čime će oni dobiti neprocjenjivu podršku u razvoju najkvalitetnijih rješenja", saopšteno je.
Učešće na konferenciji je besplatno, a prijave za konferenciju traju do 17. maja, a broj mjesta je ograničen.
"Vidimo se na obali Jadrana u maju, na najvećem hakerskom događaju u regionu!", poručili su organizatori.

Logate je tim ljudi posvećen izgradnji ozbiljnih softverskih proizvoda i rješenja, koji pomaže
telekomunikacionim kompanijama, internet provajderima, bankama i maloprodajnim kompanijama da
rade pametno, efikasno i bezbjedno.
Digitalizuj.Me je nevladino udruženje koje nastoji da pomogne građanima i organizacijama u Crnoj Gori da razumiju i iskoriste uzbudljive nove šanse za društvene promjene i biznis u digitalnom okruženju.

Sve vijesti