Podgorica: Rasvijetljeno osam krađa

Autor:

Službenici CB Podgorca su, preduzimajući aktivnosti rasvijetljvanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili osam krivičnih djela i tom prilikom lišili slobode osam lica a protiv dva podnijeli krivične prijave.

Podgorica: Rasvijetljeno osam krađa Foto: Guliver/Getty images, ViktoriiaNovokhatska

"Podgorička policija je rasvijeltlila sljedeća krivična djela: razbojničku krađu, četiri teške krađe, jednu tešku krađu u produženom trajanju, krađu i lažno prijavljivanje", navodi se u saopštenju Uprave policije. 

Službenici CB Podgorca su uhapsili I.G. (22) i D.A. (40), oba iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo razbojničku krađu. "Oni su, kako se sumnja iz dvorišta kuće oštećenog S.A. otuđili motocikl, a potom prilikom bjekstva, sumnja se, oštećenom nanijeli povrede nožem u predjelu šake kada je pokušao da ih spriječi u vršenju krivičnog djela", kaže se u saopštenju.

Policijski službenci su lišili slobode M.A. (25) zbog sumnje da je počinio tešku krađu u produženom trajanju. On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na štetu dva građana, na način što im je prišao sa leđa i otuđio im novčanike sa novcem i ličnim dokumentima.

Policija je lišila slobode četiri lica a protiv jednog podnijela krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog sumnje da su počinila četiri krivična djela teška krađa.

Takođe, uhapšen je D.M. (35) zbog sumnje da je počinio tešku krađu na način što je iz unutrašnjosti kuće otuđio novac u iznosu od 1.250 eura i dva ručna sata.

Službenici CB Podgorca su lišili slobode E.A. (18) i I.K. (20) zbog sumnje da su počinili tešku krađu na način što su, kako se sumnja, provalili u garažni prostor i otuđii alat i druge predmete.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa uhapšen je E.G. (21). Sumnja se, da je on ovo krivično djelo počinio na način što je polomio staklo na parkiranom vozilu i iz unutrašnjosti otuđio torbicu u kojoj su se nalazio novac i druge lične stvari.

Krivična prijava u redovnom postupku je podnijeta protiv maloljetnog D.R. (17) zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa. On je osumnjičen da je upotrebom podesnog sredstva provalio u auto servis i otuđio alat.

Službenici CB Podgorica su lišili slobode Lj.L. (37) zbog sumnje da je počinio krivično djelo krađa. On je, sumnja se, sa radnog pulta prodavnice otuđio mobilni telefon, koji je kasnije, kako se sumnja prodao.

Podgorička policija je podnijela krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv M.P. (20) zbog sumnje da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje.

On je, ovo krivično djelo počinio na način što je prijavio da mu je otuđeno vozilo marke „VW Golf VII“. Preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti podgorička policija je došla do sumnje da je M.P. nakon saobraćajne nezgode koji je sam izazvao, napustio lice mjesta, kako ga saobraćajna policija ne bi identifikovala, a potom izvršio lažno prijavljivanje o otuđenju vozila u prostorijama CB Podgorica.

Sve vijesti