Na Žabljaku i u Bijelom Polju zaplijenjeno oružje

Autor:

Policija je prilikom pretresa više lokacija na Žabljaku i u Bijelom Polju pronašla i oduzela veću količinu oružja i municije.

Na Žabljaku i u Bijelom Polju zaplijenjeno oružje Foto: Uprava policije

“Pripadnici policije na Žabljaku su obavili pretrese na pet lokacija koje koriste D.G, V.V, A.V, L.K. i Ž.K. i tom prilikom pronašla i oduzela osam pušaka, tri pištolja, revolver, kao i 117 komada municije različitog kalibra. Takođe, oduzeta i određena količina baruta i kapisli za punjenje lovačke municije. Od D.G. je iz preventivnih razloga oduzet pištolj marke “Crvene ZastavaW M-57, cal. 7,62mm za koji on ima oružni list”, saopšteno je iz Uprave policije.

O događajima je obaviješten državni tužilac u ODT u Pljevljima koji je naložio da se protiv D.G, V.V, A.V. i L.K. podnesu krivične prijave u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili četiri krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Protiv Ž.K. će nadležnom sudu biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.

oružje, municija Foto: Uprava policije

“Službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje su pretresali stan i druge prostorija koje koristi Ž.K. (31) i pronašli i oduzeli od njegovog rođaka V.K. (58), pušku M- 48, lovačku pušku cal. 16mm i municiju, u ileganom posjedu. O događaju je obaviješten nadležni tužilac”, zaključuju u Upravi policije.

Sve vijesti