Igre iskoristiti za međunarodnu promociju Crne Gore

Autor:

Vlada, Podgorica, Cetinje, Budva, Bar i Tivat i nadležni državni organi preduzimaju sve kako bi 18. Igre malih zemalja Evrope 2019, bile organizovane na najvišem nivou, zaključeno je na prvoj sjednici Počasnog odbora Igara.

0
A- A A+
Igre malih zemalja Evrope 2019 Foto: Twitter/Vlada CG

Igre malih zemalja Evrope biće održane u Crnoj Gori od 27. maja do 1. juna.

"Vlada, Glavni grad Podgorica, Prijestonica Cetinje i opštine Budva, Bar i Tivat, i nadležni državni organi preduzimaju sve kako bi 18. Igre malih zemalja Evrope 2019, bile organizovane na najvišem nivou i iskorišćene za promociju Crne Gore kao stabilne države i prestižne investicione i turističke destinacije", zaključeno je na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Odbora, premijer Duško Marković.

Iz Vlade je saopšteno da su gradonačelnici i predsjednici opština u kojima će biti održane igre informisali Odbor o pripremama infrastrukture za održavanje igara, prepoznajući značaj takmičenja koje će okupiti više od hiljadu sportista i još toliko pratećeg osoblja.

Oni su saopštili da su spremni da finansijski doprinesu manifestaciji izdvajanjem budžetskih sredstava pored 605 hiljada eura, sa koliko je Vlada podržala manifestaciju i na taj način će u potpunosti biti zatvorena finansijska konstrukcija Igara.Počasni odbor je pozvao javna preduzeća i druge sponzore da u granicama mogućnosti podrže takmičenje i time doprinesu daljoj afirmaciji Crne Gore.

„Igre nemaju samo sportski značaj, već, s obzirom da ih čine male, ali uspješne zemlje Evropske unije i da iza njih stoje renomirane sportske organizacije, ovo je prava prilika da se Crna Gora na kvalitetan način još jedanput predstavi svijetu i potvrdi svoja ekonomska, politička i sportska opredjeljenja“, rekao je Marković.

Vlada Crne Gore, sjednica, Igre malih zemalja Evrope Foto: Vlada Crne GoreNa Igrama malih zemalja, koje se u okviru Evropskog olimpijskog komiteta organizuju od 1985. godine, učestvuju države koje ispunjavaju uslov da imaju manje od milion stanovnika: Andora, Crna Gora, Island, Kipar, Lihtenštajn, Luksemburg, Malta, Monako i San Marino.

Takmičenja se organizuju u atletici, boćanju, odbojci, odbojci na pijesku, košarci, plivanju, džudou, streljaštvu, tenisu i stonom tenisu.

Sve vijesti