"Pozitivno što je SDP ponudio predlog za razrješenje"

Autor:

Predsjednik Opštine Kotor Valadimir Jokić ocijenio je pozitivnim to što je Socijaldemokratska partija (SDP) ponudila predlog za razrješenje političke krize u tom gradu

"Pozitivno što je SDP ponudio predlog za razrješenje" Foto: Mondo/Danilo Jauković

On je poručio da će ga sagledati u kontekstu potrebe očuvanja opozicionog jedinstva na državnom nivou i građanskih protesta.

Predsjedništvo SDP-a pozvalo je Jokića da podrži raspisivanje opštinskog referenduma na kojem će se građani izjasniti u vezi sa dogradnjom operativne obale Luke Kotor, Luže, za megakruzere.

Jokić je Televiziji Vijesti rekao da će predlog SDP-a razmotriti na stranačkim organima Demokrata, i sjutra obavijesti javnost o konačnoj odluci.

SDP odustaje od smjene Jokića ako raspiše referendum!


On je kazao da, kao predsjednik Opštine, ima obavezu da sagleda taj predlog iz svih uglova i da na osnovu toga, i na organima partije i zajedno sa drugim funkcionerima, donese odluku o načinu na koji ćemo odgovoriti na predlog.

„Ono što je pozitivno u svemu ovome jeste činjenica da postoji ta vrsta predloga od SDP-a i da su u sedmici kada je zakazana sjednica Skupštine, koja je bila predmet kontroverze cijele Crne Gore, kolege iz SDP-a izašle sa ovom vrstom predloga, tako da već sjutra ćemo javnost obavijestiti o definitivnom stavu“, naveo je Jokić.

Prema njegovim riječima, Demokrate su i ranije izražavale stav da treba prevazići krizu i očuvati opoziciono jedinstvo kada je ono i na državnom nivou, i kada su u toku masovni građanski protesti.

„Dakle, u tom pravcu ćemo gledati na ovaj predlog", dodao je Jokić.

Sve vijesti