Kompromitovan Instagram - mijenjajte lozinke!

Autor:

Facebook je kompromitovao čak nekoliko miliona Instagram naloga, zbog čega je bitno da svi zamijenimo lozinke.

0
A- A A+

Facebook je prije nekoliko nedelja lozinke preko 600 miliona korisnika čuvao u tekstualnom formatu, bez ikakve enkripcije i što je još gore - stavio ih na uvid preko 20 hiljada ljudi, zaposlenih u Facebook mreži. U početku se vjerovalo da je “tek nekoliko hiljada Instagram naloga“ bilo kompromitovano na isti način, ali prema TechCrunch izvještaju u pitanju je čak nekoliko miliona naloga, a ne nekoliko hiljada.

Pročitajte i ovo: Instagram ostaje bez lajkova (FOTO)

To je potvrdio i Facebook, ali je objasnio i da je to bila nenamjerna greška, koja je ispravljena odmah nakon njenog uočavanja.

U skladu sa praksom svih kompanija i Facebook maskira lozinke, koje korisnici kreiraju prilikom otvaranja naloga na društvenoj mreži, koje nisu vidljive zaposlenima“, naveli su u Facebook kompaniji nakon potvrde da je uočena greška sa otkrivenim lozinkama otklonjena.

S obzirom na to da su nalozi kod nas bili izloženi zaposlenima potrebno je da, radi vaše bezbjednosti, promijenite svoje Instagram lozinke. Jedino na taj način bićete sigurni da vam je nalog zaštićen u potpunosti.

Tagovi:
Sve vijesti