Karatisti "Iskre" blistali na prvenstvu klubova

Autor:

U subotu 20.aprila u Danilovgradu je održano prvenstvo države u karateu za pionire i nade na kojem su uzeli učešće svi crnogorski karate klubovi

Karatisti "Iskre" blistali na prvenstvu klubova Foto: Karate klub Iskra Karate klub Iskra

U konkurenciji 435 takmičara takmičari danilovgradske Iskre zasijali su punim sjajem i osvojili 21 medalju(po 6 zlatnih, 8 srebrenih i 7 bronzanih).Od 25 ukupno takmičara koliko ih je danilovgradski klub prijavio reprezentativni status je zasluzilo njih 21. Rezultat koji je za svaku pohvalu.

Prema mišljenju trenera Nenada Vojinovića takmičari su pokazali dominaciju u borbama čemu ide u prilog činjenica da smo učestvovali u 14 finalnih borbi na turniru. Takodje naše djevojčice Klisić Tamara,Viktorija Raičević I Katarina Vlahović,koje čine kata tim, potvrdio da mu na ovim prostorima nema ravnog.

Državni prvaci za 2019.godinu iz Iskre su: Balša Vojinović, Anes Arifaj, Dragaš Nemanja, Stefan Miljanić, Viktorija Vukadinović (svi u borbama) i kata tim 2008. djevojčice u katama.

Drugo mjesto osvojili su: U katama – Viktorija Raičević I Lana Prelević, u borbama: Vuk Vučinić, Petar Radovanović, muška ekipa 2006/2007, Ksenija Irić, Lana Ćupić.

Treće mjesto: U katama Katarina Vlahović, Tamara Klisić, u borbama: Tadija Keljanović, Sandra Raičević, Nikola Obradović, FIlip Šoškić I muška ekipa 2008/2009.

Prema mišljenju predsjednika kluba Vuka Žarića,ovaj rezultat je potvrda kvalitetnog rada trenera i stručnog štaba.Veliki broj turnira na kojima smo uzeli učešće morao je uroditi plodom  i potvrdio je naša očekivanja da prošlogodišnji rezultat koji je bio odličan(19 medalja) ne samo ponovimo nego i  popravimo.Treće mjesto u generalnom plasmanu je takodje nesto sto nas čini ponosnim i daje nam podstrek da jos vise radimo na dostojnom predstavljanju kluba,grada i na kraju države Crne Gore na predstojećem  balkanskom prvenstvu u Banja Luci koje će se održati krajem maja, kao i najvećoj planetarnoj smotri za djecu U14 krajem juna u Umagu u Hrvatskoj gdje ćemo odmjeriti snage sa najboljima u ovoj plemenitoj vještini.

U generalnom plasmanu, najviše bodova su sakupil karatisti Bara. Drugo mjesto su zauzeli karatisti “Potoka” Iz Pljevalja, dok su treće mjesto podijelili karatisti Iskre sa takmičarima “Omladinca”.

Sve vijesti