Kolašin: Uhapšen zbog četiri krivična djela

Autor:

Službenici Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Kolašin su uhapsili B.B. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela: sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje, dva falsifikovanja isprava i prikrivanje.

Kolašin: Uhapšen zbog četiri krivična djela Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici OB Kolašin su 6. septembra prošle godine, zaustavili vozilo marke „VW Polo“ podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao M.K. (31) iz Podgorice. Prilikom ove kontrole pored policijske patrole su velikom brzinom iz pravca Mojkovca prošla dva pmv marke „VW Golf V“, od kojih je prvo imalo jednu podgoričku registarsku oznaku a drugo vozilo je imalo obje njemačke registarske oznake.

Službenici policije pokušali su da zaustave ova dva vozila koja su se velikom brzinom udaljila u pravcu Podgorice.

"Preduzetim mjerama i radnjama, policijski službenici su došli do saznanja je jedno od ova dva vozila potom izazvalo saobraćajnu nezgodu, prilikom koje se lice koje je njim upravljalo udaljilo sa lica mjesta sa nepoznatim licem koje je upravljalo vozilo marke „VW Polo“, a za koje je kasnije ustanovljeno da je to bio M.K. koji je prethodno kontrolisan od strane službenika policijske patrole", kaže se u saopštenju i dodaje da je  M.K. kasnije, na povratku iz Podgorice, zaustavljen na mjestu saobraćajne nezgode i zadržan do dolaska službenika kriminalističke policije OB Kolašin.

Drugo vozilo je ostavljeno u mjestu Lugovi, u blizini magistralnog puta i na njemu su se nalazile registarske oznake od pmv marke „Zastava 101 Komfort“, čija je važnost registracije istekla 2014. godine.


"Provjerama je ustanovljeno da su predmetna vozila nestala u Novom Pazaru 5. septembra 2018. godine. Oba vozila su predmet krivičnog djela teška krađa na teritoriji Repubile Srbije, a na oba vozila su kasnije postavljene registarske oznake od drugih vozila", saopšteno je iz UP.

Kolašin: Oduzeta dva golfa ukradena u Srbiji


Po nalogu državnog tužioca M.K. je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela i za njega je tada određeno i zadržavanje do privoda nadležnom sudiiji za istragu.


"Danas su, nakon dobijenih vještačenja, policijski službenici OB Kolašin došli do sumnje da je B.B. upravljao vozilom marke „VW Golf V“ inostranih registarskih oznaka, navedenog datuma, u trenutku policijske kontrole. B.B. je danas lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio četiri krivična djela i to: KD sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje, dva KD falsifikovanje isprave i KD prikrivanje", zaključuje se u saopštenju.

Sve vijesti