Kineski tim u SEHA ligi!

Autor:

Izvršni odbor regionalne rukometne lige odlučio je da liga u sezoni 2019/20 broji 12 ekipa, od kojih će jedna biti debitant iz Kine.

0
A- A A+
SEHA pokrivalica logo Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

Izvršni odbor regionalne rukometne SEHA lige doneo je odluku da od naredne sezone liga umesto dosadašnjih 10 broji 12 ekipa, među kojima će biti i jedan debitant - I to iz Kine.

Univerzitet Peking Sport pridružiće se evropskim ekipama od sezone 2019/20.

"Deveto izdanje SEHA Gasprom lige donosi mnoge novitete, a jedan od njih biće kineski tim Univerzitet Peking Sport, koji će se takmičiti u ligi naredne sezone. Ulazak Kineza označiće početak nove rukometne ere u regionu. Cilj nam je da razvijamo regionalni rukomet i našem regionu osiguramo nešto novo, revolucionarno. Na ovaj način širimo se u jugoistočnoj Evropi, ali i van granica Starog kontinenta", rekao je Mihajlo Mihajlovski, predsednik SEHA lige.

Mihajlovski je prokomentarisao i proširenje lige za dva dodatna kluba.

"U predstojećoj sezoni imaćemo 12 ekipa u ligi. Uvek smo težili jačem sportskom i marketinškom aspektu i sigurno smo da će ulazak kineskog tima biti od koristi za budućnost regionalnog rukometa. Veoma smo ponosni i želimo toplo da dočekamo Univerzitet Peking Sport u našu ligu. Pred nama je mnogo posla, novi izazovi i projekti, a nadamo se da će ova deveta sezona biti uspešna i uzbudljiva", poručio je prvi čovek SEHA lige.

U nedavno završenoj sezoni titulu u SEHA ligi osvojili su rukometaši skopskog Vardara, koji su u finalu bili bolji od Zagreba 26:23.

Makedoncima je to bio treći uzastopni, a ukupno peti pehar u regionalnoj ligi.

Tagovi:
Sve vijesti