Opljačkao sina bivšeg predsjednika, "pao" na zlatari!

Autor:

M. P. (40) iz Podgorice za kojeg se sumnja da je opljačkao sina bivšeg predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića određen pritvor do 30 dana.

Opljačkao sina bivšeg predsjednika, "pao" na zlatari! Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

M.P. se sumnjiči da je počinio tri razbojništva u kojima je uz prijetnju pištoljem ukrao veći novčani iznos, piše Dan.

List navodi da je mlađi Vujanović opljačkan u decembru prošle godine, pri ulasku u jednu turističku agenciju kada mu je ukradeno oko hiljadu i po eura.

M.P. je uhapšen prije tri dana, u brzoj i efikasnoj akciji podgoričke policije, nedugo pošto je počinio drugo razbojništvo. 

 On se tereti da je u utorak, oko 12 časova, počinio krivično djelo razbojništvo na štetu zlatare M&N.

Sumnja se da je maskiran ušao u zlataru i uz prijetnju pištoljem od vlasnice M.U. otuđio izvjesnu količinu novca. Vlasnica zlatare odmah je pozvala policiju, koja je na osnovu video-snimaka i drugih radnji utvrdila identitet osumnjičenog.

Policijski službenici su kriminalističkom obradom došli do sumnje da je M.P. u prethodnoj godini počinio još dva razbojništva.

Jedno krivično djelo počinio je na štetu poslovnice Montenegro Airlines, u avgustu 2018. godine, kada je uz prijetnju pištoljem od tri zaposlene otuđio 150 eura.

Vujanovićevog sina opljačkao je prilikom razbojništva koje je počinio u poslovnici agencije In Travel.

U decembru 2018. godine, maskiran i uz prijetnju pištoljem, od radnice agencije ukrao 200 eura. Prilikom izlaska iz objekta, osumnjičeni je od Vujanovića, kojeg je sreo na vratima, otuđio novčanik sa 1.452 eura.

Inspektori su ova tri razbojništva povezali pošto su na osnovu rezultata vještačenja utvrdili da se tragovi koji su izolovani prilikom istrage za razbojništvo u turističkog agenciji i poslovnici Montenegro Airlinesa podudaraju sa tragovima izuzetim iz zlatare.

Sve vijesti